5
Fudbal

FOTO: Facebook/Printscreen

HRVATI VREĐALI BOSNU: Oštro im uzvratio reprezentativac BiH – ‘nikada neću navijati za vas!’

Objavljeno: 09.07.18 u 13:10

Prilično burno je ovih dana u regionu zahvaljujući uspehu hrvatske fudbalske reprezentacije.

Hrvatska slavi. Naravno, uspeh Luke Modrića i drugova proslavlja se i u okolnim državama gde ima navijača ‘vatrenih’ i stanovnika koji se osećaju Hrvatima.

Tako je nakon trijumfa protiv Rusije i ulaska u polufinale Svetskog prvenstva veliki broj Hrvata izlazilo na ulice gde god da su se našli i uz baklje i pesme slavili su uspeh, ali je granica pređena u Širokom Brijegu u Bosni i Hercegovini.

Tamo je prema izveštajima lokalnih medija veliki broj navijača Hrvatske na ulicama pevao pogrdne pesme na račun države u kojoj žive, pa se tako moglo čuti glasno skandiranje stihova:

– Je**m te Bosno, je**m te ja, Hrvatska je moja domovina’ i ‘Pu*i ku**c ko te je*e, možemo mi i bez tebe Federacijo, Federacijo…’

Na sve to odgovorio je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Anel Hadžić, vrlo oštro i ogorčeno:

– Nikada, ali baš nikada neću navijati za susede. Ne zbog pravih Hrvata iz Hrvatske. Oni su gospoda koji poštuju susede svoje, nego zbog ovakvih koji žive u Bosni, rođeni, a protiv svoje su države. Sram i stid da vas je, ali Bosne ima i biće je uvek – poručio je Hadžić putem svog Fejsbuk profila.

0
0

5 Komentara

  1. pa sta… hrvati navijaju za hrvate, mi srbi za Srbiju, a bosnjaci (kao staaaaara nacija) navijaju za BiH, Tursku, Iran, Saudijsku Arabiju, Irak, Afganistan, Turkmenistan, Siptariju itd.

    0
    0
    Odgovori
  2. Svaka država u kojoj trećina narod -navijači navijaju za drugu državu umesto za onu u kojoj žive mora da se menja iz razloga što je to tamnica svojih građana i postoji sami radi vladajuće elite.

    0
    0
    Odgovori
    • И ми у Црној Гори смо слични. Православни већински навијају за Србију, нешто мање за ЦГ, а остали за хрв, алб и бих и турску

      0
      0
      Odgovori
  3. Posle izjave ovog lika, siguran sam, Hrvati zivi nisu. Hercegovina je de facto Istocna Hrvatska. Tema je vise politicka nego sportska. A hercegovacki Hrvati, sram ih bilo, sve duguju gigantu kakav je BiH. Hrvati vriste od zadovoljstva ovo leto. Treba ostaviti bagru da se izduva i da zaleci komplekse… Treba primetiti da bez ustastva i fasizma ne prepoznaju svoj identitet. Dobiju Argentince, kolju Srbe; dobiju Ruse, slave „banderase“ i „azovce“…Ljudi, smesni ste. To mi se gadi kod nas. Vredja nas jer Albanci slave uz simbole svoje zemlje. Sta se nas tice kako oni slave golove?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter