0
Fudbal

MONDIJAL: Cela Argentina slavi Markosa Roha, biće to veliki derbi sa Francuskom (VIDEO)

Objavljeno: 26.06.18 u 21:55

Gaučosi su porazili Nigeriju rezultatom 2:1 i plasirali se u narednu fazu Mondijala.

U drugoj utakmici grupe D, Hrvatska je identičnim rezultatom savladala Island.

Argentina je bolje ušla u utakmicu i već u 14. minutu se ofanzivna igra isplatila kada je Lionel Mesi prvim golom na Mondijalu doneo prednost svojoj reprezentaciji. Odličan potez napravio je Ever Banega koji je sa polovine igrališta dalekom loptom proigrao fudbalera Barselone koji se potom odlično snašao i desnom nogom matirao mladog golmana Uzoha.

Međutim, mladi golman Nigerije bi zbog detalja iz 28. minuta utakmice mogao da izraste u pravog heroja. Gonzalo Iguain je izbio sam pred golmana rivala, a kao pobednik je iz tog duela izašao Uzoho koji je potom dobio i udarac u glavu te su morali da intervenišu lekari. Samo pet minuta kasnije je sjajnom paradom uspeo da spreči i odlično izveden slobodnjak Mesija.

A onda ključan detalj meča, Etebo je izveo korner a Maskerano je doslovce svukao na zemlju Baloguna nakon čega je Čunejt Čakir pokazao na belu tačku. Situacija slična onoj u kojoj je bio Aleksandar Mitrović, samo sa dvojicom čuvara. Sa bele tačke je smiren bio Viktor Mozes i doneo izjednačenje.

Ako su Gaučosi opravdanje za primljeni gol želeli da posle ovog meča traže u sumnjivoj odluci Čakira, neće moći zbog odluke Turčina da u 76. minutu ne dosudi čist penal Super orlovima kada je Roho glavom pogodio svoju ruku koja je bila sve osim u prirodnom položaju.

Heroj Argentinaca postao je Markos Roho. U 86. minutu je štoper Gaučosa rizikovao, otrčao u napad i doneo pobedu, i plasman Argentini u narednu fazu Svetskog prvenstva, te sprečio senzaciju.

Daleko manje uzbuđenja bilo je na utakmici Islanda i Hrvatske. Hrvati su do prednosti došli u 53. minutu kada je Milan Badelj odlično pratio akciju svojih saigrača, utrčao u kazneni prostor Islanđana i uputio neodbranjiv udarac Haldersona.

Potom je inicijativu preuzeo Island, imao dve velike prilike ali nije uspeo da dođe do izjednačenja. Međutim, Dejan Lovren je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i dao veliku priliku Islanđanima da izjednače, koju je iskoristio Gilfi Sigurdson.

Ali nije uspeo Island do preokreta, već je preko Ivana Perišića Hrvatska vratila vođstvo. Izašao je iskusni fudbaler Vatrenih sam pred golmana rivala i tu situaciju rešio rutinski.

U osmini finala Sveskog prvenstva, Hrvatska će igrati protiv Danske, a Argentina protiv Francuske.

NIGERIJA – ARGENTINA 1:2 (0:1)
/Mozes 50pen – Mesi 14, Roho 86/

Stadion: Krestovski arena u Sankt Peterburgu
Kapacitet: 64,468
Sudija: Čakir (Turska)

Nigerija (3-5-2): Uzoho – Balogun, Ekong, Omeruo – Mozes, Etebo, Mikel, N’Didi, Idovu – Musa, Iheanačo (od 46. Igalo).

Argentina (4-4-2): Armani – Merkado, Otamendi, Roho, Taljafiko – Perez (od 61. Pavon), Maskerano, Banega, Di Marija – Mesi, Iguain.

ISLAND – HRVATSKA 1:2 (0:0)
/G. Sigurdson 76 – Badelj 53, Perišić 87/

Stadion: Rostov arena
Kapacitet: 43.472
Sudija: Lahoz (Španija)

Island (4-2-3-1): Haldorson – Sevarson, Ingason, R. Sigurdarson, Magnuson – Gunarson, Halfredson – Gudmundson, G. Sigurdson, Bjarnason – Finbogason.

Hrvatska (4-2-3-1): Kalinić – Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car, Pivarić – Modrić (od 64. Bradarić), Badelj – Pjaca, Kovačić, Perišić – Kramarić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter