2
Fudbal

FOTO: HNS

SRPSKOHRVATSKI ZVANIČNI JEZIK: Hrvati se zbog Rusa žalili FIFA (FOTO)

Objavljeno: 20.06.18 u 22:53

Čelnici Saveza naših suseda poslali su žestok prigovor FIFA.

Uzrok ljutnje ‘kockastih’ je natpis u ispred sale u kojoj se održavaju konferencije za medije.

Na ulazu u salu koja je namenjena razgovoru medija i predstavnika reprezentacije pisalo je da će prevod izjava trenera i igrača biti između ostalog i na srpsko-hrvatskom jeziku. Ovo je jako naljutilo čelnike Saveza koji su se odmah pobunili, pa je natpis iz sale sklonjen, što je izazvalo dosta komentara na društvenim mrežama.

Latinicom su kao jezici navedeni engleski i španski, dok ćirilicom piše ruski i srpsko-hrvatski.

– Nakon što su fotoreporteri zamoljeni da napuste dvoranu, ispred sale sam ugledao natpis i šokirao se. Odmah sam fotografisao i to podelio na društvenim mrežama. Kako bi se Rusi osećali da im kao jezik piše ukrajinsko-ruski. A Ukrajincima tek to ne bi bilo drago. Kolega je pitao gospođu iz organizacionog odbora bi li im smetalo da piše na latinici ukrajinsko-ruski kad igra ruska reprezentacija. Ona mu je rekla da bi smetalo i tek onda je shvatila. Pravdala se da im je to neko doneo, da nisu znali, i da je FIFA odobrila. Nakon toga natpis je uklonjen, rekao je hrvatski novinar, a preneli su mediji u toj zemlji.

Nakon svega Fudbaslki savez Hrvatske poslao je žalbu FIFA, a odgovor se čeka.

FOTO:PRINTSCREEN
0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter