2
Domaći fudbal

BOBAN BAJKOVIĆ ZA HOTSPORT: Mnogo mi je teže kao treneru, borili smo se protiv svega i svačega – zaslužili smo Ligu šampiona

Objavljeno: 03.06.18 u 12:28

Omladinski tim Crvene zvezde je napravio senzaciju juče u Zemunelu kada je porazio Partizan sa 4:3.

Zvezda je gubila sa čak 3:0, a na sve to se dodaje i težina pomenutog meča koji je rešavao pitanje prvaka Omladinske lige Srbije i učesnika Lige šampiona.

U stručnom štabu omladinaca Crvene zvezde nalazi se jedan od najboljih golmana crveno-belih u ovom veku, Boban Bajković koji, logično, ima zaduženje trenera golmana. U svojoj prvoj godini u klubu stigao je do trofeja.

– Drago mi je što se sve ovo dešava u mojoj prvoj godini trenerske karijere, da ovakav uspeh obeleži moj početnički posao. Titula i plasman u Ligu šampiona sa mojim klubom. Drago mi je da sam doneo sreću Zvezdi, krenulo je dobro i nadam se da će još veći rezultati obeležiti moje naredne godine u klubu, počeo je priču za HotSport Bajković.

Bajković je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu Srbije u konkurenciji seniora, ali se ovakav uspeh sa omladinskim timom ne može porediti, barem zbog mnogo težek posla trenera, od igrača.

– Što se tiče razlike između igrača i trenera, ovo je nemerljivo teži posao. Kada sam bio fudbaler, na meni je bilo da dođem na trening gde me sve čeka, zacrtani zadaci i taktike, a ovo mi je mnogo teže. Mora da se o svemu vodi računa. Sreća pa imam pomoć od Branka Katića koji je takođe zadužen za golmane u omladinskom pogonu i Dušana Gašića, trenera golmana u prvom timu, pa sve zajedno radimo. Sve se planira, od treninga pa do toga da radimo procene kakvi su golmani, vodimo računa o tome kako se osećaju, kako treba rasporediti treninge… Kada si fudbaler, znatno si manje opterećen. Dođeš na trening, odradiš tih dva sata, utakmice, i to ti je to, slobodan…

– Sem mojih omladinaca, zaista moram da čestitam svim generacijama Crvene zvezde na osvajanju titula, a i naravno našim damama iz ženske ekipe koje su osvojile Kup Srbije juče. Nije bilo lako, borili smo se svim silama protiv svega i svačega. Mnogo mi je drago i velike zasluge idu Milanu Lešnjaku koji je uložio celog sebe za ovu titulu, zaključio je popularni Bajko.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter