0
Auto Moto

MOTO GP: Markes najbolji u Francuskoj za +36 u generalnom plasmanu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.18 u 19:15

Vozač Repsol Honde Mark Markes pobedio je u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Francuske u Le Manu, čime je uvećao prednost u generalnom plasmanu.

Drugi je bio Dukatijev Danilo Petruči sa zaostatkom od 2,310 sekunde, a treći Valentino Rosi iz Jamahe sa 5,350 sekundi zaostatka.

Rosi je startovao sa devetog mesta, ali se na podijum popeo, pored dobre vožnje, zahvaljujući i greškama ostalih vozača i izletanja sa staze.

Vozač Dukatija Džek Miler zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Dani Pedrosa iz Honde, a šesti Horhe Lorenco iz Dukatija.

Ovim trijumfom, četvorostruki svetski prvak Markes uvećao je prednost na 36 poena u generalnom plasmanu nad Maverikom Vinjalesom iz Jamahe, koji je danas zauzeo sedmo mesto.

Domaći vozač Žoan Zarko iz Jamahe treći je u generalnom plasmanu, a iako je danas startovao sa pol pozicije, u osmom krugu izleteo sa staze. Trku pored njega nisu završili ni Skot Reding, Tito Rabat, Andrea Doviciozo, Alvaro Bautista i Andrea Janone.

Naredna trka u Moto GP šampionatu vozi se 3. juna za Veliku nagradu Italije u Muđelu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter