0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

LUIĐI DATOME ZA HOTSPORT: Sjajno je biti ovde, srećan sam jer sam u Beogradu

Objavljeno: 19.05.18 u 13:14

Luiđi Datome je jedna od najvećih zvezda Fenerbahčea, a sjajni Italijan je klasu potvrdio i na završnom turniru u Beogradu, na završnom turniru Evrolige.

Dan pošto je sa Fenerom obezbedio plasman u finale, gde će „odmeriti snage“ sa Realom iz Madrida, Datome je bio deo druženja sa decom sa Specijalne olimpijade u svojstvu ambasadora Evrolige

On, Kajl Hajns, Viktor Hrijapa, Ahmet Duverioglu, Santi Justa, Gustavo Ajon, Kevin Pangoš i Paulius Valinskas učestvovali su u nekoliko zabavnih aktivnosti, nakon čega smo iskoristili priliku i popričali sa krilom tima iz Istanbula:

– Sjajno je igrati ovde. Igrao sam Evrobasket 2005. godine za igrače ispod 18. Davno beše. Neverovatna kultura, tradicija u košarci, srećan sam jer se najbolja košarka u Evropi igra u Beogradu, rekao je Datome na početku.

Što se dosadašnjeg toka Evrolige tiče…

– Uzbuđen sam jer smo postigli cilj i došli do finala. Ali nismo zadovoljni, želimo da pobedimo, i uradićemo sve što možemo. Real je jak tim, ali borićemo se do kraja.

 Pored učešća na košarkaškom turniru, danas si bio deo i jedne izuzetno lepe zamisli organizatora. Kako se osećaš posle druženja i aktivnosti sa decom sa Specijalne olimpijade?

– Lepo je biti deo ovoga, povezati se sa ljudima, zajednicom… Nama to ne oduzima previše energije i truda, a deci mnogo znači i veoma im je važno. Srećan sam kad god imam priliku da pomognem na ovaj način.

 Ranije Partizan, do ove godine Crvena zvezda… Po prvi put od sezone 2001/2002 Srbija neće imati predstavnika u Evroligi, pošto je Budućnost izborila pravo učešća pobedom nad Zvezdom u finalu Jadranske lige. Da li ti je žao što nećeš igrati naredne sezone ovde?

– Mislim da je Željku žalije što dogodine nećemo igrati u Beogradu. Verujem da je Budućnost zasluženo osvojila ABA ligu, ali sam siguran da će Zvezda dati sve od sebe da se što pre vrati. Imali su dobtu sezonu, i želim im sve najbolje.

 U polufinalu ste imali veliku podršku, da li očekuješ puno žutih dresova i protiv Reala?

– Da, da, mislim da su zato i odabrali ovako veliku halu. Znao sam da će ih biti dosta, i siguran sam da će ponovo biti puna Arena, zaključio je Datome.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter