0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

OBRADOVIĆ PRED ZVEZDU: Znamo šta nas očekuje

Objavljeno: 21.03.18 u 21:41

Košarkaši Fenerbahčea sutra od 19 časova gostuju Crvenoj zvezdi, a trener turskog tima Željko Obradović je otkrio šta očekuje pred sutrašnji meč.

Ambicije Fenerbahčea su uvek usmerene ka sledećoj utakmici. Svesni smo da naš protivnik u ovoj sali igra izvanredno. Zvezda je ovde izgubila samo od Himkija i Panatinaikosa, što automatski znači da će utakmica biti veoma teška za nas, rekao je Obradović novinarima okupljenim na treningu Fenerbahčea.

Njegov tim je trenutno drugoplasirani na tabeli, a pobedom nad crveno-belima učvrstili bi se na drugom mestu, posle današnjeg poraza Olimpijakosa od CSKA.

Posle ovog gostovanja imamo još dve utakmice. Naravno da imamo ambicije da izborimo prednost domaćeg terena, ali mislim da je mnogo važnije da pred plej-of ekipa bude zdrava, da imamo dobar trening i da odigramo najbolje što možemo, bez obzira na to ko su nam protivnici.

Ističe Obradović da je Zvezda ove godine napravila odličan rezultat:

Napravili su odličan rezultat u Evroligi, izborivši neke veoma važne i teške pobede. Imaju dosta novih igrača i mladog trenera, koji prvi put sedi na klupi evroligaša… Mislim da su za sada napravili izvanredan rezultat.

Predstojeći duel biće dodatno emotivan jer Marko Gudurić, bivši košarkaš Crvene zvezde, prvi put igra protiv bivšeg kluba:

Zadovoljan sam zato što je Marko shvatio kako treba da radi. Želi da napreduje, shvatio je da je individualni trening nešto veoma važno… Imao je i on manje povrede, ali uspeo je da se stabilizuje i kroz individualni trening popravi svoju igru i sve što je važno za timsku igru, taktiku, individualnu i grupnu… Imam veliko poverenje u njega i mislim da je na pravom putu. Naravno, sve će u daljem toku karijere zavisiti od njega.

A tu je i Nikola Kalinić:

Nikola zaslužuje da igra, zato što je igrač koji je radio na sebi i prošle godine, zato što ima kvalitet da pomogne ekipi u mnogim stvarima. Očekujem da će to u narednom periodu biti sve bolje i bolje, zaključio je popularni Žoc.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter