0
Auto Moto

NIKO TO NIJE ŽELEO DA ČUJE: Mihael Šumaher se neće oporaviti…

Objavljeno: 19.03.18 u 21:50

Iznenađujuće i veoma loše vesti stižu od neurohirurga Kolina Šefa, koji je vrlo upućen u zdravstveno stanje legendarnog šampiona Formule jedan.

Iako je prošlo više od četiri godine od tragičnog pada na skijanju i povrede od koje je u dubokoj komi, s vremena na vreme nam stižu oprečne informacije o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera.

Dok i dalje postoje ljudi koji veruju u oporavak nemačkog automobiliste, nemački neurohirurg Kolin Šef izjavio je da je to nemoguće.

– Zdravstveno stanje Mihaela Šumahera sigurno neće se popraviti. Priroda povrede i informacije koje dobijamo sugerišu nam da je njegov mozak pretrpeo veliku štetu. Kao posledica toga, njegov mozak ne funkioniše kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanje. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti – rekao je Kolin Šef, koji nikada nije imao uvid u zdravstveni bilten čuvenog Nemca, ali je pojasnio svoje stručno mišljenje.

Šumaher gotovo sigurno ne može da priča. Možda je u stanju da pokazuje rukom, ili se to samo čini ljudima oko njeg, da je nesrećan ili da mu nije ugodno. Ili možda može da uživa u pogledu na svoju decu ili slušajući muziku koju je uvek voleo – objasnio je Šef i nastavio:

– Potpuno ne može da se oporavi. Jako je dugo u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i da je otvorio oči i počeo da priča, došlo je do gubitka memorije, a to će imati uticaj na ponašanje, tako da više nije ista osoba. A što se tiče delimičnog oporavka, svaki napredak se računa kao oporavak – zaključio je Šef.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter