0
Fudbal

ĆIRO BLAŽEVIĆ O NESTANKU STRUJE I MONDIJALU: Suze, a potom strah, u HNS-u se ponašaju ‘ku….ski’!

Objavljeno: 12.03.18 u 14:15

Legendarni Hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević gostovao je na ‘RTS-u’ u emisji ‘Profesionalci’ gde je govorio o svojoj karijeri i zanimljivim događajima tokom nje.

Jedna od tema je bila i ustakmica sa Jugoslavijom u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo 2.000. godine, kada je na stadioni ‘Marakana’ nestala struja.

– O tome sam mnogo puta pričao. Pravi šok je usledio kada je zavladao mrak, mislili smo svi da je neka podmetačina, kad gle čuda, fudbaleri Jugosalvije su prišli mojim igračima i zagrlili ih. Suze su mi krenule na oči, uvek sam govorio da sportisti mire ono što političari razdvajaju – rekao je Ćiro Blažević i nastavio:

– Ipak, u jednom momentu sam se uplašio. Ne da će nam se nešto dogoditi, nego sam se uplašio da će mojim igračima posle tih zagrljaja opasti naboj, šta ću onda, čeka ih za pet do deset minuta viteška bitka. Dobro se tada sve završilo za nas.

Na pitanje o šansama Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Rusiji, Ćiro Blažević je bio dosta oštar.

– Kod nas pričaju da je plasman na Mondijal veliki uspeh, a mi imamo tim koji može osvojiti turnir. To što rade je samo kamuflaža i foliranje. Ponašaju se ‘kur…ski’. Imali smo grupu u kvalfikacijama u kojoj je trebalo da ‘nabijemo’ gol razliku, a mi promenili tri trenera. Spasio nas je strašni trener Dalić – istakao je Blažević.

Legendarni hrvatski trener je istakao da je velika stvar za Srbiju što se vratila tamo gde pripada na najveću fudbalsku svetsku smotru, a evo šta je kazao o mogućem duelu ‘vatrenih’ i ‘orlova’, to jest ko bi bio favorit.

– Hrvatska. Mi imamo tim koji godinama igra zajedno. To su igrači koji igraju u najvećim svetskim klubovima. Napravili smo kult, stalno smo u vrhu – iskren je bio Blažević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter