0
Fudbal

NISU IM ZABORAVILI ISPAD: UEFA kaznila Hrvate zbog svastike na Poljudu!

Objavljeno: 30.01.18 u 18:15

Iako je od utakmice između Hrvatske i Italije prošlo dosta vremena, evropska fudbalska unija nije zaboravila na skandal u Splitu.

Na pometoj utakmici u kojoj su „kockasti“ dočekali „azure“ u sklopu kvalifikacija za EURO 2016. godine, na travnjaku stadina „Poljud“ se uoči utakmice pojavio jasno iscrtan kukasti krst, što nije promaklo delegatima UEFA.

Zbog toga će reprezentacija Hrvatske, svoj prvi meč na domaćem terenu u okviru Lige nacija, u kome će dočekati reprezentaciju Engleske, odigrati pred praznim tribina, što je bio čest slučaj u prethodnom periodu.

– Utakmica između Hrvatske i Engleske u Ligi nacija, koja je na rasporedu 12. oktobra 2018. godine, biće odigrana pred praznim tribinama. To je odluka Disciplinske komisije UEFA koja je kaznila HNS zbog svastike na terenu stadiona Poljud (12. maja 2015. godine) u kvalifikacijama za EP 2016-, stoji na sajtu UEFA.

Podsećamo, Hrvatska će se u sklopu Lige nacija naći u grupi 1, zajedno sa selekcijama Engleske i Španije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter