0
Domaći fudbal

FOTO: FK Brodarac

ISPISIVANJE ISTORIJE: U Brodarcu optimisti uoči okršaja sa slavnim Mančester junajtedom

Objavljeno: 23.01.18 u 12:49

FK Brodarac iz Beograda ostvario je jedan od najzapaženijih uspeha srpskog omladinskog fudbala poslednjih godina u Evropi – plasman u šesnaestinu finala omladinsku Ligu šampiona.

Do sada su eliminisali ekipe Makabi Haife iz Izraela i Saburtala iz Gruzije, a sledeći rival je jedan od najtrofejnihih svetskih klubova – Mančester junajted, naravno, iz Engleske.

Predstojeći meč šesnaestine finala protiv Mančester junajteda (7. februar 2018, 18:30h, stadion FK “Voždovac”, Beograd) prilika je da Brodarac poboljša, do sada, najveći uspeh kluba i omladinskog fudbala Srbije u međunarodnim klupskim takmičenjima pod okriljem UEFA za ovaj uzrast.

Odluka o daljem plasmanu će biti doneta u samo jednoj utakmici, koja se nalazi u programu televizijskih prenosa UEFA, a očekuje se da će tribine FK Voždovac na krovu tržnog centra ‘Stadion’ biti popunjene i složne u davanju dragocene podrške srpskim omladincima u meču sa čuvenim rivalom.

Kapiten omladinaca Brodarca Miloš Tošeski ističe značaj jedinstvenog meča za celu izuzetnu generaciju mladih fudbalera.

– Naš tim krasi pravo drugarstvo i zajednički duh – na terenu i van njega. Neizmerno smo ponosni na uspeh bez presedana u u istoriji nastupa omladinskih klubova iz Srbije u UEFA kupovima. Sada nas očekuje po imenu jedna od najslavnijih ekipa u istoriji klupskog fudbala na svetu – ekipa Mančester Uniteda. To je ekipa, po renomeu i kvalitetu, koja će nas naročito inspirisati da se predstavimo u u najboljem svetlu, i uz pomoć svih 5200 navijača na stadionu Voždovca pobedimo i potvrdimo da smo tim za velika dostignuća i u Evropi! – istakao je Tošeski.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter