0
Ostali sportovi

‘BRAĆO POMAGAJTE’: Selektor Cvetković priziva pomoć domaće publike protiv Francuza

Objavljeno: 21.01.18 u 16:05

Rukometna reprezentacija Srbije sutra igram svoj meč sa selekcijom Francuske (18:15), u meču druge faze prvenstva Evrope.

„Trikolori“ su u utakmici sa „orlovima“ apsolutni favoriti, a selektor naše reprezentacije, Jovica Cvtković se nada da će njegova ekipa imati veliku pomoć zagrebačke publike, kojoj bi išao na ruku poraz Krabatića i drugova.

– Nisam stekao utisak da su odigrali koliko im je bilo potrebno protiv Švedske uprkos pobedi na kraju. Imali su dosta problema. Nije sve išlo kako su zamislili. To se videlo na njihovim licima i u potezima. Oni su realno, ne znam ni sam, koliko svetlosnih godina ispred nas, ali imaju svojih slabosti. To smo videli i pokušaćemo da pretvorimo u svoju korist. Ono što je bitno za utakmicu sa Francuskom jeste da očekujem od naše braće Hrvata da nas podrže. Iskreno očekujem. Svi su svesni naše jačine u odnosu na Francusku. Nama je potrebna podrška-, rekao je Cvetković.

On je istakao da bez obzira što su sve šanse za poraz izgubljene, Srbija neće na teren izaći sa belom zastavom.

-Uradićemo sve što je do nas, da prvo spasimo svoj obraz, što je sasvim normalno. Ne bih imao ništa protiv ni da pomognemo Hrvatskoj da se plasira u polufinale kroz naš rezultat. Oni su mi bliži nego Francuzi jer su na braniku rukometa koji je stvaralački, koji stvara emocije. Navijaću uvek za taj rukomet, a ne neki drugi koji se sada forsira. Rezultat u meču sa Francuskom može biti, i pobeda, i poraz. Hrvatima će dobro doći i da ih izmorimo. Ne izlazimo da odigramo samo utakmicu, već da pružimo sve od sebe. Čineći sebi, činimo i rukometu-, rekao je selektor Srbije, koji je istakao i da nije siguran da li će Dobrivoje Marković moći da zaigra na ovoj utakmici.

– Još uvek ne znam kakva je zdravstvena situacija sa Dobrivojem Markovićem. Nije trenirao u subotu, sada čekamo završni test na popodnevnom treningu-, zaključio je Cvetković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter