0
Ostali sportovi

EP U RUKOMETU: Hrvati pobedom nad Norveškom sačuvali šansu za polufinale, Francuzi sigurni protiv Švedske

Objavljeno: 20.01.18 u 22:20

Domaćin šampionata odigrao je verovatno i svoju najbolju utakmicu na turniru i slavio protiv Norveške rezultatom 32:28.

Ovim trijumfom ekipa Lina Červara je ostala u trci za polufinale, za šta će im biti neophodna pobeda nad Francuskom u meču poslednjeg kola.

Hrvartska je odlično započela ovu utakmicu i nošena publikom povela sa 3:0, a zatim i 8:4 u 14. minutu utakmice, da bi tu prednost održavali do samog finiša poluvremena kada su se gosti primakli na gol zaostatka (15:14).

Ipak, domaćin je prvo poluvreme završio sa vođstvom od 17:15, a u prvih 10 minuta nastavka se igralo gol za gol, da bi se zatim Hrvati ponovo odlepili na plus četiri, rezultat je bio 24:20.

U poslednjih 10 minuta ušlo se sa najvećim vođstvom domaćina, od 29:24, a ta zaliha bila im je više nego dovoljna da ostvare neophodnu pobedu. Ipak Hrvatskoj je za prolazak u polufinale naophodna pobeda nad Francuskom u poslenjem kolu.

Listu strelaca u redovima pobednika predvodio je Manuel Štrlek sa šest pogodaka, gol manje postigao je Luka Cindrić, dok je Marko Mamić postigao četiri.

Kod Norvežana Kristijan Bjornsen je postigao šest, dok je Kent Robin Tonsen dodao četiri gola.

Nešto ranije, odigrana je i utakmica između Francuske i Švedske, koju su „trikolori“ dobili sa 23:17 i tako ostali jedina reprezentacija sa maksimalnim brojem bodova u grupi.

Grupa I

Hrvatska-Norveška 32:28

Švedska-Francuska 17:23

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter