Na današnji dan dogodio se tranfer možda i najboljeg štopera koji je ikada igrao fudbal, a plaćen je pravu siću.

Svet je pred Novu godinu dobio novog najskupljeg defanzivca u istoriji fudbala Virdžila van Dajka. Holanđanin je plaćen 75 miliona evra, a mnogi se slažu da je ovo preskupo plaćeno pojačanje.


Danas se navršava tačno 12 godina od kada je Mančester junajted od Spartaka iz Moskve kupio Nemanju Vidića. Jednog od najboljih štopera svih vremena. Cena nije bila 20, 30 , 40 ili 50 miliona evra, već ispod cene. Svega sedam miliona evra. Nemanja Vidić je jednom prilikom sam otkrio kako je došlo do transfera u slavni Mančester junajted sa kojim je kasnije osvojio sve što se osvojiti može i postao kapiten.

Rafa Benitez me je zvao i zamalo da odem u Liverpul. Hteo sam da idem, ali moj engleski nije bio dobar. Onda je došao Junajted. Zvao me je Fergi (Aleks Ferguson) i rekao mi: ‘Gledao sam te na utakmici Srbija – Francuska i želim te ovde’. Junajted je bio odlučniji i sve se brzo završilo, za par dana – istakao je jednom prilikom Nemanja Vidić.

‘Stena’ je kasnije odigrao 211 utakmica za ‘crvene đavole’, postigao je 15 golova i dobio pesmu, koja se i dana dan peva na ‘Old Trafordu’.