0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Sjajni Nedović nedovoljan za pobedu, veliki preokret Valensije u Malagi!

Objavljeno: 04.01.18 u 22:39

Košarkaši Valensije slavili su na gostovanju ekipi Unikahe rezultatom 85:83, u meču 16. kola Evrolige.

Utakmica u Malagi rešena je u neizvesnoj završnici, u kojoj je domaćin doživeo krah iako je tokom trećeg kvartala imao i 17 poena prednost.

Nakon potpuno izjednačene prve četvrtine, Unikaha je u finišu druge deonice uspela da se odlepi na nešto osetniju prednost (48:39), kojom je i završeno prvo poluvreme.

Nedović i drugovi su i početkom drugog dela utakmice nastavili sa odličnom igrom, pa su nakon dva ipo minuta igre u nastavku imali vođstvo od 56:39, ali Valensija nije imala nameru da se preda i pre ulaska u poslenji period razliku su smanjili na svega četiri poena (69:65).

Poslednjih deset minuta je donelo veliku borbu, gosti su nakon tri ipo minuta stigli i do preokreta (74:72), a na ulasku u poslednjih 30 sekundi na semaforu je pisalo 83:83.

U samoj završnici više živaca imali su košarkaši Valensije, koji su poenima sa penala Erika Grina poveli sa dva razlike, na četiri sekunde pre kraja. Na drugoj strani šut za produžetak promašio je Džejms Ogastin i slavlje gostiju je moglo da počne.

U redovima pobednika najefikaniji je bio Rafa Martinez sa 17 poena (3/4 za tri), poen manje upisao je Alberto Abalde, dok se Sem Van Rosom zaustavio na 15 (7as). Dvocifren je bio i Tibor Plais sa 12 poena uz osam skokova.

Kod Unikahe ubedljivo je prednjačio Nemanja Nedović, koji je upisao 23 poena (6/9 za dva, 2/7 za tri), a dvocifren je bio još samo Rej Mekalum sa 10 poena uz sedam aistentija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter