0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Obradović ‘naštelovao’ mašinu, Olimpijakos u svom stilu do trijumfa u Valensiji

Objavljeno: 30.11.17 u 22:49

Prvog dana 10. kola Evrolige favoriti su bili sigurni, iako su neki od njih imali teška gostovanja poput Fenerbahčea i Olimpijakosa.

Olimpijakos je i pored izostanaka Kima Tilija, Vangelosa Mancarisa i najboljeg igrača Vasilisa Spanulisa, odigrao meč baš kakav je želeo u Valensiji i ponovo odbranom došao do vredne pobede i prvog mesta Evrolige.

Tim iz Pireja sveo je napadačku ekipu domaćih na samo jednog raspoloženog igrača, Erika Grina, koji je postigao 26 poena. Sve ostalo su uspešno zatvarali Papanikolau, Printezis, Milutinov i društvo.

Kostas Papanikolau je bio svuda po terenu, kako u odbrani, tako i u napadu gde je ubacio 13 poena. Jorgos Printezis je dodao 12, baš kao i Janis Strelnieks, koji je sa nekoliko poena u završnici slomio otpor ‘slepih miševa’. Nikola Milutinov postigao je šest.

Fenerbahče je odigrao možda i najbolji meč ove sezone, pošto je u Baskoniji, na gostovanju timu koji se nalazi u sjajnoj formi dominantno stigao do ubedljivog trijumfa.

Po starom dobrom običaju, tim Željka Obradovića igra sve bolje kako sezona odmiče, pa smo tako večeras videli neuporedivo bolju odbranu Fenerbahčea.

Za poređenje, Baskonija je pre samo dve nedelje ubacila Real Madridu 105 poena, a večeras je protiv ‘kanarinaca’ postigla tek 69, što je bilo dovoljno tek za poraz od 14 poena razlike.

Najefikasniji u redovima tima iz Istanbula bio je Džejms Naneli sa 16 koševa, dok je Kostas Slukas dodao 14, a srpski košarkaš Marko Gudurić odigrao je samo dva minuta i ubacio četiri poena. U taboru Baskonije Tornike Šengelija se istakao sa 13 poena.

Evroliga, 10. kolo:

četvrtak

Himki – Bamberg 82:73
Anadolu Efes – Milano 73:68
Makabi – Žalgiris 81:74

Baskonija – Fenerbahče 69:83
Valensija – Olimpijakos 64:72

petak

18.00 CSKA – Barselona
20.00 Panatinaikos – Unikaha
20.00 Real Madrid – Crvena zvezda

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter