0
Košarka

NBA:Bogdan dvocifren u tesnom porazu od Klipersa, veliki preokret Portlanda, nova pobeda Bostona (VIDEO)

Objavljeno: 26.11.17 u 09:06

U noći izneđu subote i nedelje u najjačoj ligi sveta odigrao je 10 utakmica, a od naših košarkaša nastupio je samo Bogdan Bogdanović.

Naš reprezentativac odigrao jo dobro u derbiju Kalifornije, u kome su Losa Anđeles Klipersi, kao gosti, poenima Blejka Grifina tri sekunde pre kraja došli do tesne pobede protiv Kingsa rezultatom 97:95.

Bogdanović je u meču koji je započeo sa klupe, ubacio 10 poena (4/8 iz igre, 1/2 za tri, 1/1 slobodna bacanja) uz po skok, asistenciju, blokadu, dve ukradene lopte, za 23. minuta na parketu.

Izvor:Youtube/Viktor T

Sakrametno je najveći deo utakmice odigrao vrlo dobro, na poluvreme otišao sa 14 poena prednosti, a njihova prednost je početkom trećeg perioda išla i do 65:47.

Ipak Klipersi su to postepeno topili, pred poslednjih 10 minuta smanjili na svega pet razlike, a na nešto manje odtri minuta do kraja činilo se da su slomili rivala pošto su otišli na 95:85.
Tada je usledilo buđenje domaćina na krilima Badija Hilda, čijom su trojkom Kingsi stigli do izjednačenja na 15 sekudni pre kraja. Ipak poslednju reč imao je Grifin koji je poenima preko Kolija-Štaina doneo pobedu timu iz Los Anđelesa.

Upravo je Blejk Grifin bio najefikasniji igrač Klipersa sa 33 poena (5as, 4sk), sledio ga je Lu Vilijams sa 18 poena i osam skokova, dok je Ostin Rivers ubacio 14 poena uz sedam asistencija.

Kod Kingsa Badi Hild je demonstrirao svoj šuterski potencijal ubacivši 27 poena (7/9 za tri), Rek Rendolf je ubacio 17 uz sedam skokova, a uz Bodanovića dvocifren je bio još samo i Džordž Hil sa takođe 10 poena.

Veoma zanimljivo bilo je u Vašingtonu, gde su vizardsi bez povređenog Vola u poslednjih devet minuta ispustili prednost od 17 poena pa su na kraju poraženi sa 108:105.

Izvor:Youtube/Rapid Highlights

Treilblezerse je do trijumfa predvodio bekovski tandem Lilard-Mekolum, gde je prvi ubacio 29 poena uz po 6 skokova i asistencija, a drugi tri poena manje. Sjajane je bio i Jusuf Nurkić koji je uz 17 poena imao i pet skokova i četiri asistencije.

Vašington je u odsustvu Vola predvodio Bredli Bil sa 26 poena i sedam asistencija, dok je Oto Porter ubacio dva manje ali uz 10 skokova. Zapažen je bio i Keli Ubre sa 13 poena i šest skokova.

Boston je u Indijanapolisu još jednom demonstrirao snagu kolektiva i bez Džejlina Brauna i Markusa Morisa stigao do trijumfa nad Pejsersima rezultatom 108:98.

Uprkos tome što je prvo poluvreme pripalo domaćinu, koji su na odmor poneli devet poena prednosti, treći period doneo je potpunu dominaciju Seltiksa koji su ovu deonicu dobili sa 21 poenom razlike i u poslednji kvartal ušli sa prednošću od 82:70.

Tim iz Breda Stivensa je tu prednost sigurno sačuvao do kraja i upisao novu pobedu, u kojoj je najefikasniji akter bio Kajri Irving sa 25 poenam, šest asistencija i četiri skoka. „Ujka Drua“ je pratio Al Horford sa 21 poenom, šest asistencija i pet skokova, Teri Rožier je dodao 17, a Markus Smart 15 poena uz šest skokova i pet asistencija.

Sa druge strane više od ostalih istakao se Majls Tarner sa 19 poena i šest skokova, poen manje ubacio Domantas Sabonis koji je upisao i sedam skokova, dok je Lens Stivenson uz 16 poena imao i osam skokova i pet asistencija, 

Izvor:Youtube/Ximo Pierto

Šarlot-San Antonio 106:86

Filadelfija-Orlando 130:111

Vašington-Portland 105:108

Atlanta-Toronto 78:112

Indijana-Boston 108:98

Hjuston-Nju Jork 117:102

Dalas-Oklahoma 97:81

Golden Stejt-Nju Orleans 110:95

Juta-Milvoki 121:108

Sakramento- LA Klipers 95:97

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter