0
Fudbal

Posle Švajcarske, i fudbalska reprezentacija Hrvatske je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo pošto je večeras odolela u Atini i odigrala 0:0 protiv selekcije Grčke.

BARAŽ ZA SP: Grčka je pretila i napadala, ali bezuspešno – Hrvatska je na Mondijalu

Objavljeno: 12.11.17 u 22:42

Posle Švajcarske, i fudbalska reprezentacija Hrvatske je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo pošto je večeras odolela u Atini i odigrala 0:0 protiv selekcije Grčke.

Zagrebačkih 4:1 bilo je preveliki zalogaj za ‘Helene’ koji se nisu proslavili u ovom baražu, bez obzira na današnju dobru partiju. Posed lopte od 61 posto i osam udaraca ka golu Hrvatske ne znače ništa, jer se broje golovi, a njih večeras na ‘Karaiskakisu’ nije bilo.

‘Vatreni’ su se večeras opredelili za odbranu svog gola i kontranapade, što se pokazalo kao opravdana taktika Zlatka Dalića, jer Grci do mreže Subašića nisu došli. A krenuli su agresivno i tako je bilo dok su imali osećaj da mogu do čuda.

Pretili su u prvom poluvremenu i Takcidis i Ciolis, Zeka, pa i Pelkas, ali je Branimir Subašić u nekoliko navrata imao sreće, ali i znanja da sačuva mrežu.

Možda najbolju priliku na meču imali su gosti, kada je Ivan Perišić sa ko 25 metara poslao pravu ‘bombu’, savladao golmana, ali je lopta odsela na desnoj stativi. A bio bi pravi evrogol.

Međutim, neće puno tugovati za tim, jer je Hrvatska po peti put u petom baražu ostvarila trijumf i otišla na Mondijal. Zasluženo.

Baraž mečevi za odlazak na Svetsko prvenstvo (UEFA):

Nedelja:

Švajcarska – Severna Irska 0:0
(prvi meč 1:0)

Grčka – Hrvatska 0:0
(prvi meč 1:4)

Ponedeljak:

20.45 Italija – Švedska
(prvi meč 0:1)

Utorak:

20.45 Republika Irska – Danska
(prvi meč 0:0)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter