0
Fudbal

FOTO: FIFA

BARAŽ ZA SP: Grčkoj treba čudo u revanšu, Hrvatska jednom nogom u Rusiji

Objavljeno: 09.11.17 u 22:46

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je na ‘Maksimiru’ porazila Grčku.

U prvom duelu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo su Hrvati slavili sa 4:1.

Od samog starta se videlo da će Grci imati težak posao u Zagrebu. Odbrana Grčke je imala jedno veče koje bi trebalo što pre da zaboravi. Prva loša reakcija direktno je uzrokovala gol Hrvatske za 1:0. Na povratnu loptu od štopera je loše odreagovao golman Karnezis koji je potom skrivio jedanaesterac i pukom srećom dobio samo žuti karton.

Kalinić se izborio za najstrožu kaznu, a Luka Modrić pogodio sa kreča. Posle samo šest minuta je golman Votforda i Grčke ponovo vadio loptu iz mreže, s tim što je precizan u tom slučaju bio Kalinić. Ipak, videli smo i otpor Grka koji su konačno zaigrali bolje.

Usledio je gol koji je smanjio zaostatak, kapiten Olimpijakosa Fortunis je izveo korner iz levog ugla, a najbolje se u kazneom prostoru Grčke snašao Sokratis koji je postigao jedini gol za goste večeras. Ali novim golom su Hrvati brzo vratili na zemlju svog rivala. Loša reakcija odbrane, Perišić se slobodno kretao po kaznenom prostoru Grčke, to je video Vrsaljko, uposlio ga i usledila je nova promena rezultata.

Sve je bilo rešeno početkom drugog poluvremena. Vrsaljko je opet bio asistent, a strelac Andrej Kramarić nakon katastrofalne greške defanzivaca Grčke koji su maltene asistirali napadaču Hofenhajma.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter