0
Evropske lige

SERIJA A: Inter kaznio kasno ‘paljenje’ Sampdorije i zaseo na čelo tabele (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.17 u 23:30

Fudbaleri Intera slavili su na domaćem terenu nad Đenovljanima rezultatom 3:2, u prvom meču 10. kola italijasnkog šampionata.

Inter je u ovoj utakmici iskoristio loš početak gostiju, poveo sa 3:0 i to je bila nedostižna prednost za Sampu koja je do kraja ipak uspela da unese zebnju u srca navijača „neroazura“.

Ovim trijumfom ekipa Lučana Spaletija je barem na kratko zasela na čelo Serije A, sa bodom i utakmicom više od Napolija, a ponovo je blistao Mauro Ikardi koji je dva puta tresao mrežu protivnika.

Sve je počelo u 18. minutu kada se MIlan Škrinjar, nakon kornera koji je izveo Matias Vekino, najbolje snašao u šesnaestercu rivala i ubacio loptu u mrežu za vođstvo svog tima.

Četrnaest minuta kasnije bilo je 2:0 , a strelac je bio Mauro Ikardi koji je jedan odbitak sjajnim volejom poslao u gol Sampdorije. Argentinac je bio u centru pažnje i početkom drugog dela igre, kada je u 53. minutu u gol pretvorio odličnu asistenciju Ivana Perišića.

Tada se Sampdorija trgla iz sna i njihov odgovor je usledio 10 minuta kasnije kada je David Kovnacki na asistenciju Kvaljarele smanji prednost domaćina na 3:1, a u 85. minutu pogađa i sam Kvaljarela za uzbuljiv finiš utakmice.

Ipak nije bilo vremena da gost nešto više uradi i eventualno iščupa bod, pa će Inter večeras noćiti kao lider Serija A.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter