1
Fudbal

VREMEPLOV: Promašio tri penala na jednom meču i ušao u Ginisovu knjigu rekorda (VIDEO)

Objavljeno: 01.10.17 u 00:02

Apsolutni pobednik u promašivanju penala, bez konkurencije, je Argentinac Martin Palermo.

“El Loko“ je na utakmici Kopa Amerika 1999. godine, igrajući za „Gaučose“ protiv Kolumbije, uspeo da promaši tri penala na utakmici.

Posle igranja rukom defanzivca Kolumbije u svom šesnaestercu tokom prvog poluvremena, Palermo je namestio loptu na belu tačku, šutirao i pogodio prečku. U drugom poluvremenu, gotovo identična situacija. Igrač Kolumbije igra rukom u svom šesnaestercu, Martin Palermo preuzima odgovornost i promašuje ponovo, ali ovog puta šalje loptu iznad gola. Nešto kasnije, Palermo je srušen u protivničkom šesnaestercu, sudija je opet pokazao na belu tačku, a loptu je u ruke uyeo ko drugi do “El Loko“. Sada je Palermo bio bolji, lopta je išla u gol, ali se na njegovu nesreću isprečio golman Kolumbije Migel Kaljero i odbranio jedanaesterac.

Palermo se ovim promašajima upisao u Ginisovu knjigu rekorda, kao jedini igrač koji je promašio tri penala na jednom meču, ali i dobio nadimak „Ludak“ koji će ga pratiti do kraja fudbalske karijere.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter