1
Američki fudbal

NFL: Veče jednog od najvećih derbija na svetu (VIDEO)

Objavljeno: 28.09.17 u 19:12

Noćas od 2:30 po našem vremenu ljubitelji sporta moći će da isprate jedan od najvećih derbija ne samo u NFL-u, već i u celokupnom svetu sporta, duel između Grin Bej Pekersa i Čikago Bersa.

Prva utakmica između dva tima severne divizije NFC konferencije, Grin Beja i Čikago Bersa odigrana je 27. novembra davne 1921. godine, a Bersi su zabeležili trijumf 20:0.

Od tad, dve ekipe su odigrale 194 meča. Po 94 trijumfa imaju oba tima, dok je šest mečeva završeno nerešeno.

Koliko je neizvesno ovo rivalstvo pokazuje broj poena – Čikago je postigao 3,331, dok je Grin Bej imao četiri više – 3,335.

Na poslednjih 15, Grin Bej je čak 12 puta trijumfovao, od čega najveću težinu ima ona od 21:14 iz 2011. godine, odigrana u plej-ofu.

Najavu ove utakmice pogledajte ovde:

(Youtube/NFL)

A sjajan video posvećen ovom velikom rivalstvu pogledajte ispod:

(Youtube/ Ryan Stafseth)

Što se večerašnjeg duela tiče, Čikago je do sad zabeležio, nakon poraza od Atlante i Tampa Beja, prošle nedelje savladao Pitsburg, dok je Grin Bej u prvom kolu bio bolji od Sijetla, potom izgubio od Atlante, da bi teže nego što je očekivano zabeležen trijumf nad Sinsinatijem.

Uloga blagog favorita je na strani Grin Beja, koji, doduše, ima velikih problema sa povredama, ali nema sumnje da će Aron Rodžers biti i više nego raspoložen.

Dakle, 2:30, i nova stranica istorije jednog od najvećih duela u istoriji sporta.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter