1
Evrokupovi

SPAVATE LI MIRNO, INFANTINO I ČEFERINU: Glas protiv novih pravila digla i – Angela Merkel!

Objavljeno: 08.09.17 u 20:07

Nakon što je transfer-pijaca širom sveta „poludela“ u poslednjih nekoliko meseci, odgovor na najnovija dešavanja stigao je sa adrese sa koje verovatno niko nije očekivao. Naime, reč povodom fudbalskih transfera uzela je i nemačka kancelarka, Angela Merkel.

Merkelova je u izjavi za regionalni dnevnik Mitelbajeriše Cajtung (Mittelbayerische Zeitung) pričala o ovoj tematici:

Finansijski razvoj događaja u profesionalnom fudbalu posmatram sa podjednako kritičkim stavom kao i svi. Neshvatljivo mi je da toliki novac ekipe daju za obične smrtnike, rekla je Merkelova, koja je potom pozvala UEFA i FIFA da prilagode propise:

Neophodno je da se zadrži što veća sportska ravnoteža, jer ovako sume mogu da rastu sve više i više… 

FOTO: STARSPORT

Da li će UEFA i FIFA popustiti pod „političkim pritiskom“ Merkelove, tačnije da li će u bližoj budućnosti zaživeti kakav – takav pravilnik koji će sprečavati timove širom sveta da se razbacuju novcem, a koji će zapravo evropska fudbalska elita poštovati više nego „finansijski fer plej“, videćemo.

Tek, čini se da su Infantino, Čeferin i ostali rukovodioci FIFA i UEFA ovog puta dobili „packu“ sa strane koja, na žalost ljubitelja fudbala, boli više od navijačke…

 

Razlog?

Navijače je uvek moguće zameniti fanovima sa Tajlanda, iz Tajvana ili Kine. 

Sa druge strane, jedna je Merkelova…

0
0

1 Komentara

  1. Duci Simonovic je isuvise pametan lik kada je sve ovo financisko ludilo u svetu sporta predstavljao i objasnjavao nasoj javnosti a koja ga je proglasila ludim.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter