in ,

ZORAN TERZIĆ: Srbija može do zlata na EP!

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je njegova ekipa po kvalitetu medju tri najbolje u Evropi i istakao da veruje da ima šanse za najviši plasman na predstojećem Evropskom prvenstvu.

– Realni da budemo, reprezentacija Srbije je po kvalitetu sigurno medju tri u Evropi. Naša želja je, naravno, da budemo prvaci ako je ikako moguće i sve ćemo učiniti da bude tako – rekao je Terzić.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije počela je danas pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se od 22. septembra do 1. oktobra održati u Azerbejdžanu i Gruziji.

Odbojašice Srbije će igrati u Grupi D, u Gendži, sa selekcijama Češke, Holandije i Belgije.

Reprezentacija Srbije je na prošlom EP osvojila bronzanu medalju, a selektor Terzić je naveo da bi bilo neozbiljno davati bilo kakva obećanje pred ovogodišnji šampionat Evrope.

– Bilo bi neozbiljno bilo šta obećavati. Čeka nas dvostruki uzastopni šampion Rusija, Holandija je bila četvrta na Olimpijskim igrama, Italija je na Gran Priju pokazala dobru igru… Ima tu još ekipa koje pretenduju na najviši plasman. Medjutim, ako budemo spremni, ako devojke budu zdrave, imamo šanse za najviši plasman – rekao je selektor Srbije.

Srpske odbojkašice su se danas okupile u Beogradu, a potom su otputovale na Kopaonik gde će obaviti prvu fazu priprema do 30. avgusta.

– Posle Gran Prija i dobrog rezultata koji smo napravili, devojke su imale nekoliko slobodnih dana i sad krećemo u novi ciklus priprema. Neće to biti klasične pripreme koje radimo na početku svake sezone, to će biti praktično nastavak priče iz Gran Prija. Najvažnije je da imamo dovoljno vremena i da su devojke zdrave, tako da očekujem kvalitetne pripreme i da na EP odemo spremniji nego na Gran Pri – rekao je Terzić.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

STARO PRIJATELJSTVO: NBA zvezda poželela sreću Srbinu u Crvenoj zvezdi (FOTO)

VLADIMIR STOJKOVIĆ: Ako nešto ne bude kako treba, pucajte u mene, ne bih o surovim temama!