0
Evropske lige

VREMEPLOV: Dan kada je sudija poništio gol Totenhema sa pola terena Junajtedu i tako sprečio najčudniji pogodak ikada (VIDEO)

Objavljeno: 23.06.17 u 23:55

U poslednje vreme, a pogotovo od kako je počeo Kup konfederacija, mnogi se pitaju da li je tehnilogija nešto što će doprineti razvoju fudbala. Jedno je sigurno, da je tehnologije bilo tog 4. januara 2005. godine, Pedro Mendes, nekadašnji reprezentativac Portugala i igrač Totenhema, bio bi upamćen kao strelac jednog od najčudnijih golova u istoriji Premijer lige.

U sezoni 2004-2005, fudbaleri Totenhema, čiji dres je nosio i naš Goran Bunjevčević, igrali su toplo-hladno. 

U prvih osam kola zabeležili su tri pobede, četiri nerešene utakmice i poraz na svom terenu od Mančester Junajteda, da bi potom vezali šest poraza.

Ipak, usledio je više nego dobar odgovor, pa su od 15. do 21. kola imali samo jedan meč bez pobednika, uz šest trijumfa.

Na „Old Traford“ su 4. januara otišli kako bi i u 22. kolu nastavili odličnu seriju, rešeni da se osvete Junajtedu za poraz iz prvog dela sezone.

Utakmica je bila tvrda, bez mnogo prilika, i sve je slutilo na 0:0. Onda je, u 89. minutu, na red došao jedan od najkontroverznijih događaja u modernoj istoriji engleskog fudbala.

Lopta je bila na sredini terena, kada je Pedro Mendes, sa željom da je ispuca što dalje od svog gola, poslao ka Roju Kerolu, tadašnjem golmanu „crvenih đavola“.

Povremeni reprezentativac Severne Irske očajno je procenio let lopte, koja je završila skoro čitav metar u golu, pre nego što je uspeo da je izbaci.

Usledili su protesti, ali sudija Mark Klatenburg je ostao neumoljiv – gola nije bilo, a „pevcima“ je ostalo samo da se hvataju za glavu zbog jednog od najvećih propusta u Premijer ligi.

Susret je završen 0:0, a njime i serija Totenhema mečeva bez poraza, pošto su u narednom kolu izgubili od Čelsija, potom vezali još dva… Ipak, na kraju sezone, zauzeli su deveto mesto, mada je pitanje šta bi bilo da su, osokoljeni trijumfom nad Junajtedom koji im je nepravedno oduzet, uspeli da urade.

Sa druge strane, Junajted je sezonu okončao kao treći, Roj Kerol je napustio Mančester i počeo odiseju po Evropi i svetu, između ostalog nosivši dres i Olimpijakosa.

Što se nesuđenog junaka tiče, Mendes je još godinu dana bio u Totenhemu, odatle je otišao u Portsmut, pa u Glazgov Rendžers... ali nikada više nije bio tako blizu legende, kao u tom 89. minutu 4. januara 2005. godine na „Old Trafordu“.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter