0
ATP

ĐOKOVIĆ NA NOVOM POČETKU: Od turnira u Monte Karlu gledaćemo novog-starog Novaka

Objavljeno: 17.04.17 u 16:01

Najbolji srpski teniser ističe da je shvatio gde je preovio greške u prethodnom periodu, a koje su ga koštale loših rezultata na startu ove godine.

Od starta 2017. godine Novak Đoković izgubio je veliki broj poena na ATP listi neočekivanim porazima u ranoj fazi Australijan opena, Indijan Velsa, Akapulka, zbog povrede je propustio turnir u Majamiju ali se zato nakon uspešne akcije u Dejvis kupu vraća u ATP karavan na turniru u Monte Karlu.

– Jasno je da prva tri meseca nisu prošla onako kako sam želeo. Nisam ostvario rezultate na kakve sam se navikao u poslednjih sedam-osam godina, ali sam svestan da je za svakog sportistu normalno da ima uspone i padove u karijeri. Verujem u sebe, svoje mogućnosti i siguran sam da će rezultati doći vrlo brzo – rekao je Đoković.

On ističe da se raduje turniru u Monte Karlu, gde inače živi najveći deo godine.

– Mnogo je lepo biti u mestu u kojem provodim veći deo godine kada nisam na turnirima. Mogu da treniram blizu kuće, da budem sa svojom porodicom, da spavam u svom krevetu – kaže Novak.

On takođe navodi da je svestan grešaka koje je pravio u prethodnom periodu, a koje su ga koštale loših igara.

– Kada počneš da gubiš, drugi igrači osete tu ranjivost i pokušavaju da je iskoriste. Desilo se to i Federeru i Nadalu i sa tim moraš da se izboriš. Mislim da sam napravio grešku prošle godine, nisam poslušao svoje telo i umesto da se odmorim posle Vimbldona, prebrzo sam počeo pripreme za Olimpijske igre i narušio sam svoju ravnotežu. Najvažnije je posle svega sam se vratio korak unazad i shvatio šta nije bilo kako treba. A, to je prvi korak ka pronalaženju rešenja – zaključio je naš teniser.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter