0
Evropske lige

FOTO: Premijer liga

NAJVAŽNIJA BORBA: Legenda evropskog fudbala u utakmici života (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.17 u 14:38

Kad spomenete Mančester Junajted, jedno od imena koje će prosečnom ljubitelju fudbala proći kroz glavu jeste Endi Kol. Legendarni napadač je za „crvene đavole“ odigrao 275 mečeva, postigao je 121 gol, a danas bije možda i najtežu utakmicu dosadašnjeg života.

Kol je 2014. godine oboleo od bolesti bubrega po imenu fokalna segmentalna glomeruloskleroza, što je prouzrokovalo potrebu za transplantacijom bubrega.

Kako se stanje u poslednje vreme pogoršalo, legendarni napadač Junajteda je danas podvrgnut presađivanju ovog organa, što je Mančester Junajted potvrdio saopštenjem na zvaničnom sajtu.

Željama za brz oporavak pridružili su se mnogi bivši fudbaleri i navijači, a među njima je i Rio Ferdinand:

Kol je tokom karijere nosio dres Njukasla, Arsenala, Blekburna, Mančester Sitija, ali je najveći trag ostavio u Mančester Junajtedu, gde je sa Dvajtom Jorkom činio jedan od najboljih napadačkih parova ne samo u Engleskoj, već u čitavom svetu.

(Youtube/MANUTD-TV)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter