0
Dejvis kup

DEJVIS KUP: Noa ne očekuje lak meč protiv oslabljenih Britanaca

Objavljeno: 06.04.17 u 19:47

Uprkos tome što će njihovivi rivali nastupiti bez najboljeg tenisera sveta, slelektor Francuske ne misli da će njegov tim imati lagan posao, pogotovo što i njegovom timu nedostaju ključni igrači.

Marej će propustiti predstojeći meč sa „trikolorima“ jer se oporavlja od povrede lakta. Umesto njega, od 7. do 9. aprila Ruanu igraće u singlu Danijel Evans i Kajl Edmund. U dublu će nastupiti Džejmi Marej i Dominik Inglot.

-Sve što čujem u poslednje vreme je da smo mi favoriti i to samo zbog toga što Endi Marej ne igra, i da ćemo pobediti. Pokušavam da objasnim ljudima da će biti veoma teško. Evans i Edmund su dobri igrači, gledali smo mnogo snimaka njihovih mečeva. Ne mogu da vam kažem mnogo o njihovoj snazi i slabostima, ali biće tesno-, rekao je Janik Noa.

U ekipi Francuske neće biti Žoa Vilfreda Conge i Gaela Monfisa, a nastupiće Luka Puj, Žeremi Šardi, Žilijen Beneto i Nikola Mau.

-Puj je motivisan i mislim da ne oseća preveliki pritisak-, rekao je Noa, poslednji Francuz koji je osvojio grend slem trofej, na Rolan Garosu 1983. godine.

U prvom meču u petak igraće Puj i Edmund, a zatim će na teren Šardi i Evans. U subotu u dublu igraće Beneto i Mau protiv Inglota i Mareja, dok su u nedelju na programu uzvratni mečevi u singlu. Mečevi će se igrati na šljaci.

Britanci su osvojili Dejvis kup 2105. godine, dok je Francuska, koja je u finalu 2014. godine izgubila od Švajcarske, a četiri godine ranije od Srbije, poslednji put to takmičenje osvojila 2001.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter