0
Vremeplov

FOTO: Manchester United

VREMEPLOV: Nazivali su ga genijem, takav je bio i promašaj – Rajan Gigs i blamaža protiv Arsenala koju nikada neće zaboraviti (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.17 u 23:57

U sezoni 2002-2003, Mančester Junajted i Arsenal su se borili za titulu šampiona Engleske. Obe ekipe su igrale fantastično, pa je susret u petoj rundi FA kupa bio prava poslastica tog 16. februara 2003. godine.

Mnogi su Junajted smatrali favoritom, pogotovo jer je ekipa Aleksa Fergusona bila kompletna, dok je Venger odlučio da odmori Denisa Berkampa i Tijerija Anrija.

Utakmica je počela žustro, sa čak tri žuta kartona u prvih sedam minuta meča, i borba je počela da se rasplamsava. Oba tima su imala svoje šanse, ali niko nije uspevao da ozbiljnije ugrozi protivnika… do 30. minuta.

Dejvid Bekam je poslao jednu od onih dubinskih lopti po kojima je i postao prepoznatljiv. Meta je bio Rajan Gigs, koji danas verovatno proklinje Martina Kiona, zbog čije je očajne reakcije ona i stigla do Gigsa.

Velšanin je primio, predriblao je Dejvida Simana, potom i Sola Kempbela, ali je umesto sigurne egzekucije i plasirane lopte u mrežu, Gigs poslao neshvatljiv šut preko prečke.

Taj pogodak kao da je presekao igrače Junajteda, Arsenal je preko Edua, uz svesrdnu pomoć Bekamovog ramena, i Silvana Viltora, stigao do 2:0, a potom i trofeja FA kupa.

Sa druge strane, Junajtedu je, kao uteha, ostalo to što su te sezone uspeli da osvoje titulu šampiona, sa pet bodova više u odnosu na Arsenal.

Podsetite se ovog promašaja, kao i detalja sa čitavog meča na snimku ispod:

 

(Youtube/CrossGun DR7)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter