0
Ostali sportovi

ZAPAŽEN REZULTAT NAŠEG GOLFERA: Ilija Đurđević šesti u Dubaiju

Objavljeno: 20.03.17 u 18:35

Srpski golfer Ilija Đurđević zauzeo je šesto mesto na prvom takmičenju nove Svetske long drive serije, koje je održano u Dubaiju na Džumeira Golf Estejts terenima, pred više od hiljadu gledalaca.

Na ovom elitnom takmičenju borilo se osam najboljih svetskih golfera u disciplini, plus dvojica učesnika koji su dobili vajldkard, a slavio je Tim Burk, nekadašnji dvostruki svetski šampion, udarcem od 335 jardi, čime je za 5.5 jardi nadmaši Rajsbeka.

Đurđević smatra da je svojim nastupom imao kvalitet za finale i da mu je nedostajalo malo sreće.

-Turnir je bio stvarno odličan, možda i najbolji long drive turnir ikada. Mislim da sam bio jako dobar, izgubio sam samo za osam jardi od Rajana Rajsbeka koji je u Americi rangiran kao šesti i vrlo je dobar igrač, pošto se već više od 15 godina bavi long driveom. Verujem da sam sigurno mogao da uđem i u finale, pogotovo što je Džo Miler od njega izgubio sa 316 jardi, a ja sam bio na 326 uz vrlo jak vetar. Naravno, čovek mora da ima i malo sreće uz dobru pripremu – rekao je Đurđević.

Srpski golfer je rekao da veruje da će na predstojećem takmičenju u seriji biti još bolji.

-Motivisan sam za London. Verovatno ću promeniti šaftove, pojačati treninge kako bih dobio na brzini. Inače sam vrlo zadovoljan, šesto mesto je veoma dobar rezultat. Ovo je elita, osam najboljih na svetu i trenutno sam šesti. Za sledeći turnir, nadam se da ću još više popraviti plasman – zaključio je Đurđević.

Sledeća stanica Svetske serije biće u Londonu, posle čega se serija vraća u Aziju, da bi se završila u Sjedinjenim Američkim Državama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter