0
Evrokupovi

FOTO: aliveforfootball.com

EMERI: Nismo ovakvu utakmicu želeli

Objavljeno: 09.03.17 u 11:20

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Unaj Emeri rekao je da njegov tim nije odigrao utakmicu kakvu je želeo, kao i da su sudije pomogle Barseloni da u sredu uveče pobedi 6:1 i tako prođe u narednu fazu Lige šampiona.

– Ovo nije utakmica kakvu smo želeli da odigramo, a sudija je često bio na strani Barselone. Njihovi igrači su, međutim, želeli pobedu. Mi smo hteli da nastavimo utakmicu koju smo odigrali kod kuće, ali je sada jasno da to nismo uradili. Popravili smo se pošto smo gubili 2:0 na poluvremenu, pokazali smo malo karaktera. Na 3:1 smo, normalno, pomislili da je meč završen, ali nam je za pet-10 minuta propao sav rad koji smo uložili u drugom poluvremenu, rekao je Emeri posle meča.

– Moramo da prevaziđemo ovo iskušenje da bismo porasli. Ako nastavimo da radimo, siguran sam da će PSŽ imati još prilika kakvu je imao danas. Igrači su odgovorni i svesni su da nisu bili na nivou u važnom trenutku za klub, dodao je on.

Defanzivac Toma Menije rekao je da je neprihvatljiv način na koji je njegov tim primao golove.

– Podigli smo glavu u drugom poluvremenu. Shvatili smo da moramo da reagujemo, ali njihovi golovi su neprihvatljivi. Stvarno moramo da raščistimo neke stvari. Mogli smo da se plasiramo i sa 5:1, samo da nismo primili gol, a primili smo ga. Stvarno je neverovatno. Niko nikada nije uradio nešto ovako. Ako postoji tim koji je to mogao da uradi, to je Barsa.

On je kazao da je ekipa morala da bude mirnija, kao i da na kraju nije bila dostojna PSŽ-a.

– Morali smo da mirnije pristupimo meču. Udario nas je u glavu katalonski entuzijazam i nismo uspeli da se oporavimo od toga i preokrenemo situaciju. To nas je omelo, ali smo ipak bili pripremljeni. Teško je naći objašnjenja. Barsa nije imala šta da izgubi, svi su igrali za sve. A mi, umesto da smo se takmičili, dozvolili smo sebi da budemo žrtve. Nismo bili dostojni PSŽ-a. Nismo videli PSŽ poslednjih nedelja, rekao je Menije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter