0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Kakav je ‘kradljivac’ Bogdan Bogdanović, velika pobeda Galate nad Realom (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.17 u 20:36

Turci su na veliko iznenađenje savladali Real Madrid, dok je Fenerbahče bio bolji od Žalgirisa.
Galatasaraj je na svom parketu pobedio Madriđane sa 87:84, dok je Fenerbahče slavio protiv Litvanaca rezultatom 76:67.

Fenerbahče je bolje ušao u meč protiv ‘zelenih’ koji su uspeli da ostanu u meču, pa i da se u potpunosti vrate tokom drugog kvartala u kojem su došli do preokreta. Ključni deo igre jeste treća četvrtina u kojoj je ekipa Željka Obradovića serijom dobrih akcija slomila otpor domaćina koji nije imao pravi odgovor u tim momentima. Do kraja je tim iz Istanbula dodatno povećao prednost, koja je na kraju iznosila plus devet.

Ekpe Judo je imao najviše poena u pobedi svog tima, 16, kao i sedam skokova, sa po 14 poena su ga pratili Mehmetoglu koji je izvan linije 6,75 šutirao četiri od četiri, i Bogdan Bogdanović koji je imao 14 poena i čak sedam ukradenih lopti. Paulius Jankunas je na drugoj strani postigao 15 poena.

(Izvor: YouTube/EUROLEAGUE BASKETBALL)

Iako je Ergin Ataman iz tima odstranio dva ključna igrača, Šilba i Preldžića, Galatasaraj je danas savladao Real. Turci su bolje otvorili meč i gradili prednost tokom prvih 10 minuta. U nastavku je igra malo opala, što je Real iskoristio i smanjio razliku koja je na poluvremenu bila svega minus tri. Odmah po početku treće deonice je Galata zaigrala majstorski i razbila odbranu Madriđana koji nisu znali šta ih je snašlo u tim momentima. Ipak, Real se u finišu meča vratio, ali domaći tim nije ‘prokockao’ zaslužen trijumf.

Najbolji je kod pobednika bio Ostin Dej sa 20 poena i četiri asistencije, Dibler je postigao 17, dok je Vladimir Micov imao 12 poena. Na drugoj strani je Entoni Rendolf postigao 16 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

REZULTATI, 24. kolo Evrolige:

Četvrtak:

Žalgiris – Fenerbahče 67:76

Galatasaraj – Real Madrid 87:84

19.00 Crvena zvezda – Bamberg

20.05 Makabi – Olimpijakos

21.00 Baskonija – Armani

Petak:

17.00 Uniks – Efes

18.15 Darušafaka – Panatinaikos

21.00 Barselona – CSKA

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter