0
Ostali sportovi

FOTO: www.biatlon.cz

BIATLON: Sprint i zlato pripali Kukalovoj

Objavljeno: 10.02.17 u 18:45

Čehinja Gabrijela Kukalova osvojila je zlatnu medalju u sprint trci na 7,5 kilometara u biatlonu na Svetskom prvenstvu u austrijskom Hohfilcenu.
Kukalova je bila precizna u oba stava, pogodila je svih 10 meta i trku završila za 19 minuta i 12,6 sekundi. Ona je tim rezultatom Češkoj donela prvo zlato u biatlonu u pojedniačnoj konkurenciji na prvenstvima sveta.

Nemica Laura Dahlmejer osvojila je srebrnu medalju, takdje je bila precizna svih 10 puta, ali je na kraju za pobedinicom zaostajala četiri sekunde, dok je Francuskinja Ane Ševalije osvojila bronzanu medalju sa 25,1 sekundom zaostatka i takođe svih 10 pogodjenih meta.

Kukalovoj, aktuelnoj šampionki Svetskog kupa, ovo je šesta medalja na velikim takmičenjima, uključujući i dva srebra sa Olimpijskih igara 2014. godine iz Sočija.

Nekoliko sati pre početka današnjeg sprinta, Medjunarodna biatlon federacija (IBU) suspendovala je Ruskinju Ekaterinu Glazrinu zbog sumnje na doping.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter