0
Evropske lige

NAŠAO SEBI MESTO: Đuričiću u Đenovi kao u raju, Đanpaolo ga vratio na pravi kolosek (VIDEO)

Objavljeno: 09.02.17 u 18:57

Srpski internacionalac ističe da je posle godina lutanja najzad našao pravu sredinu za sebe, i da u Sampdoriji oseća apsolutnu podršku svih što mu značajno pomaže u njegovom fudbalskom preporodu.

Filip Đuričić ponovo je počeo da svojim partijama privlači pažnju na sebe, kao u vremena dok je nastupao za holandski Herenven, gde je i zaslužio nadimak balkanski Krojf.

Na utakmici protiv Milana zaslužio je eptet igrača utakmice, i potsetio sve da nije zaboravio da igra fudbal, uprokos tome što poslednjih godina i nije dobijao šansu u klubovima za koje je nastupao.

U razgovoru za italijanske medije ofanzivac Sampdorije navodi da se na „Marasiju“ po prvi put oseća kao u periodu koji je proveo u Holandiji.

-Sa 17 godina sam otišao u Holandiju, želeli su me Ajaks i PSV, ali ja sam izabrao Herenven. Impresionirala me je organizacija. Prošao sam kroz nezaboravne godine sa Van Bastenom, najboljim trenerom sa kojim sam ikada radio. Benfiku sam izabrao na insistiranja Ruija Košte. Želeo je da gradi ekipu oko mene, dao mi je broj 10, ali sa Žoržom Žesusom sam imao problem. Nakon toga počinju putovanja Majnc, Sautempton, Anderleht. Selio sam se po Evropi, ali sada želim da stanem ovde, potvrdim svoj kvalitet i pokažem koliko vredim- rekao je Đuričić za „il Secolo“.

On ističe da je za njegov fudbaski preporod najzaslužniji trener Sampdorije Marko Đanpaolo, koji je pokazao da u njega ima veliko poverenje.

-Povratio sam veru usebe i  svoju igru. Rekao mi je da je zadovoljan sa onim što vidi na trenigu i ja sam mz verovao. Značajno sam popravio igru u odbrani i želim i dalje da napredujem. U nedelju sam igrao dobro i veoma sam srećan. Šest meseci ranije bio san na tribinama, sada sam u raju.- istakao je srpski reprezentativac.

Đuričić se za sada pokazao kao Đanpaolijev „džoker“ sa klupe, sa koje je ulazio osam puta tokom ove sezone i svaki put doneo boljitak u igri svog tima. Ako ovako nastavi, sigurno mu se uskoro smeši i mesto u startnoj postavi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter