0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

RAZIGRAO SE: Filip Đuričić srušio Milan!

Objavljeno: 06.02.17 u 13:25

Srpski fudbaler Filip Đuričić bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Sampdorije na gostovanju protiv ekipe Milana. 

Tim iz Đenove je slavio sa 1-0, a Đuričić je bio među najzapaženijima na terenu i učestvovao je u akciji u kojoj je dosuđen penal iz kojeg je postignut jedini pogodak. 25-godišnji ofanzivni vezista je bio vrlo zadovoljan posle trijumfa nad jednim od najvećih klubova u Italiji.

-Osećam se sjajno. Imao sam priliku da igram na jednom od najlepših stadiona u Evropi i drago mi je što sam pokazao koliko mogu. Doprineo sam pobedi ekipe i to je najvažnije. Nadam se da će mi ovakve partije pomoći da se vratim na pravi put i drago mi je da me navijači upoznaju na pravi način – rekao je Đuričić.

Sampdorija je pred kraj zimskog prelaznog roka otkupila srpskog fudbalera, koji je u Đenovi od letos igrao kao pozajmljeni igrač.

-Posle dosta razmišljanja i razgovora sa porodicom i ljudima iz kluba odlučio sam se da potpišem ugovor. Prezadovoljan sam kako je na kraju sve ispalo. Sada se osećam rasterećeno i konačno mogu da se koncentrišem na ono što najbolje umem. Sigurno da mi je to pomoglo na psihičkom planu u duelu protiv Milana – kaže Đuričić.

Trener Sampdorije Marko Đampaolo bio je oduševljen igrom srpskog fudbalera na utakmici protiv Milana i istakao je da je „Đuričić nebrušeni dijamant na kome će polako raditi“.

-Želim da igram što više, to mi je primarni cilj i naravno da pomognem ekipi na najbolji mogući način. Verujem da sam dobro radio, ostaje mi samo da na terenu pokazujem kvalitet. Koristim svaki minut, ne samo na utakmicama, već i na treninzima. Nisam igrao mnogo, ali sam uspeo da pokažem vrednost i dobijem poverenje kluba i trenera – objasnio je Đuričić.

Srpski fudbaler je najbolje partije u karijeri pružao u Holandiji, da bi potom promenio nekoliko klubova i liga. On veruje da je sa Sampdorijom napravio pravi izbor.

-U Holandiji sam pružao najbolje partije iako sam imao samo 20 godina. Verujem da mogu da pružim još više uz kontinuitet. Fizički sam jači, imam veće iskustvo i što je najbitnije za Italiju, taktički sam dosta popravio svoju igru. Verujem da ću iz utakmice u utakmicu samo podizati nivo forme – rekao je Đuričić i otkrio ciljeve Sampdorije u ovoj sezoni: „Ambicije kluba su da budemo među prvih deset ekipa, a zahtev navijača je da pre svega budemo ispred Đenove na tabeli. Za sada sve ide prema planu.“

Sampdorija trenutno zauzima desetu poziciju u Seriji A i u narednom kolu dočekuju ekipu Bolonje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter