0
Vremeplov

VREMEPLOV: Najromantičniji događaj koji fudbal pamti (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.17 u 00:03

Finale svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine bilo je veoma emotivno za reprezentaciju Španije. No, gol Andreasa Inijeste i njegova proslava nisu jedino što je ostalo upamćeno među ljubiteljima fudbala.

Jedan od heroja titule šampiona sveta jeste Iker Kasiljas. Čuvar mreže reprezentacije Španije na fantastičan način je branio čitavo prvenstvo, primio je samo dva gola, i to u delu po grupama. Do kraja, legenda madridskog Reala nije nijednom vadila loptu iz mreže.

Padali su Portugal, Paragvaj, Nemačka i na kraju Holandija – svi rezultatom 1:0.

Kada je Inijesta postigao gol (o njemu i proslavi koja je ovaj pogodak uvrstila među najveće momente u istoriji svetskih prvenstava smo već pisali), dve stvari su postale jasne – Španija će gotovo sigurno stići do titule šampiona sveta, a Iker Kasiljas do zvanja najboljeg golmana turnira.

Obe su se obistinile, a Kasiljas je nakon dodele medalja bio intervjuisan od strane svoje tadašnje devojke, a sadašnje supruge, Sare Karbonero.

Sara ga je upitala kako se oseća, na šta je Iker rekao:

– Veoma sam srećan , mislim da samo zaslužili sve ovo, od početka do kraja. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me oduvek podržavali – roditeljima, braći…

Tada je zastao, pošto su mu suze krenule na oči. Sara se primetno zbunila, što je sjajni čuvar mreže iskoristio i poljubio je, pri tom dobivši aplauz svih prisutnih.

Dok je ona pokušavala da dođe sebi, Kasiljas ju je još jednom poljubio u čelo i uputio se ka svlačionici, da sa saigračima proslavi najvredniji trofej u fudbalu.

(Youtube/News from All Over the World)

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter