0
Ostali sportovi

SP U RUKOMETU: Neće trofej nigde, Francuzi neprikosnoveni

Objavljeno: 29.01.17 u 21:05

Rukometna reprezentacija Francuske odbranila je titulu prvaka sveta, pošto je danas u finalu Svetskog prvenstva u Parizu pobedila Norvešku sa 33:26 (18:17).
Francusku je do pobede u finalu predvodio Nikola Karabatić sa šest golova, dok su po pet postigli Kentan Mae, Mikael Gigu i Valentan Port.

U selekciji Norveške, koja je uspela da dodje do prve medalje uopšte, istakao se Kent Robin Tonesen sa pet golova, dok su se po četiri puta u listu strelaca upisali Bjarte Mirhol i Espen Hansen.

Norveška je tokom većeg dela prvog poluvremena bila u prednosti, ali je Francuska u završnici prvih 30 minuta igre pojačala ritam i stigla do preokreta.

Domaćin šampionata je u drugom delu meča nastavio u istom ritmu, već u prvih 10 minuta stekao je pet golova prednosti – 24:19, koju je lako sačuvao do kraja i došao do šeste titule prvaka sveta.

Bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Francuskoj osvojila je Slovenija koja je juče u borbi za treće mesto pobedila Hrvatsku sa 31:30.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter