15
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ SE OGLASIO: Predsednik Zvezde odgovorio Obradoviću

Objavljeno: 13.01.17 u 15:46

Pravu buru izazvala je reakcija Željka Obradovića na navodne uvrede od strane navijača Crvene zvezde tokom sinoćnog poraza njegovog Fenerbahčea u meču 17. kola Evrolige odigranom u hali „Aleksandar Nikolić“.

Obradović je osuo paljbu po ne samo navijačima, već i čelnicima crveno-belih, pa je prvi čovek Zvezde Nebojša Čović odlučio da se ovim povodom obrati javnosti saopštenjem.

OBRADOVIĆ BESNEO: Oni meni ‘Željko, Turčine, napuši se…’, a ja veći Srbin od svih njih zajedno!

Obraćanje Nebojše Čovića prenosimo u celosti, i bez izmena:

„KK Crvena zvezda mts je isuviše veliki klub, a gospodin Željko Obradović, isuviše veliki trener, najveći u Evropi, da bi utakmica koja je odigrana u četvrtak uveče u Beogradu, ostala upamćena i bila u senci izjava o navodnim „orkestriranim“ uvredama sa tribina, na račun našeg trofejnog trenera.

Utakmice KK Crvena zvezda mts u Evroligi, ne samo ove sezone, odlikuje atmosfera koju svi karakterišu kao najbučniju i najvatreniju u celoj Evropi. I time se ponosimo. Ono čime se takođe ponosimo je činjenica da nikada, nismo, niti ćemo, svoje sportske ambicije bazirati na uvredama i vređanjima sa tribina, bilo koga i na bilo kojoj osnovi, što je bilo svojstveno nekim drugim vremenima i nekim drugim ljudima, kojima je taj model ponašanja nažalost, bio normalan.

Baš zato, dok sam na ovoj poziciji, i predstavljam tako veliki klub, uložiću napor da se takve stvari ne dešavaju nekom drugom, ali ni da bilo ko insinuira da nam takve stvari padaju na pamet, i da su u nekakvoj organizaciji kluba.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Klub je pažljivo pregledao snimak utakmice, i nije nigde našao ni jednu situaciju u kojoj se vređa trener istanbulskog kluba, a posebno na način kako je to na konferenciji za štampu saošteno. Ukoliko nam i pored svega neko iz medija pusti snimak uvredljivog skandiranja prema Željku Obradoviću unapred izražavam žaljenje zbog toga. Bilo je uvredljivog skandiranja prema našem reprezentativcu Bogdanu Bogdanoviću, što ne podržavam, i smatram ružnim segmentom našeg sporta, i ujedno se zahvaljujem Bogdanu na korektnosti i razumevanju koje je iskazao u svojoj izjavi nakon utakmice.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fenerbahče nas je do sada stalno pobeđivao u Beogradu, uglavnom ubedljivo i uvek zasluženo. I svaki put smo pružali ruku i čestitali boljem, jer su naš sportski rival. Atmosfera na svim tim prethodnim utakmicama, nije se gotovo u bilo čemu razlikovala od atmosfere koja je viđena u četvrtak.

Posle konferencije za štampu koju je održao Željko Obradović, razgovarali smo telefonom i u potpunosti razjasnili situaciju, i saglasili se da ista neće uticati na odnose između naša dva kluba, kao i na naše lične prijateljske odnose. Veoma sam zahvalan treneru Obradoviću, sa kojim sam kao Predsednik KSJ sarađivao tokom trofejnih reprezentativnih godina 1996. i 1997, na korektnom razgovoru, razumevanju i čestitkama koje je uputio nakon velike i zaslužene pobede Crvene zvezde nad Fenerbahčeom.

Za Crvenu zvezdu, sve ljude u klubu, navijače, sportsku javnost, najvažniji utisak i sećanje na ovaj meč sigurno je, da smo pobedili Fenerbahče u jednoj izvanrednoj utakmici“.

Predsednik KK Crvena zvezda mts
Nebojša Čović“

ZVEZDINA ISTORIJA: Pogledajte odlučujuće momente i slavlje na parketu sa lica mesta! (VIDEO)

 

0
0

15 Komentara

  1. Auuuu,koliko mrznje na jednom mestu!? Pa dobro bre braco Srbi i sestre Srpkinje.Ima li iko medju Vama ko stvarno vise veruje jednom Covicu nego Zeljku.Ima li iko ko zna sta je sve ovaj covek uradio za Srbiju?Pa pomenete li ga negde u Evropi gde se kosarka ikad igrala svi znaju ko je,a za Covica van Srbije mozda znaju samo na nasem govornom prostoru i to manje po kosarci?Pa prosetajte Litvanijom,Italijom,Francuskom,Rusijom … sa majicom sa Zeljkovim likom,pa potom sa Covicevim likom.Pa da li ovi navijaci danas stvarno misle da ce njihov klub biti sampion vekovima?Tako su mislili i neki navijaci naseg najtrofejnijeg KK pa se danas predstavljaju kao gdk.A ljutite se kad pitam zasto UPPR ne odradi i FKCZ.

    0
    0
    Odgovori
    • Sta tu ima da se veruje ili ne veruje? Postoji snimak, pregledajte, nadjite ako ima gde je vredjan Zoc, i eto dokazali ste…Ali sumnjam da mozete, pa ‘ajd onda da polemisemo bez dokaza kao i uvek kad glodari iz nemoci krenu hajku…

      0
      0
      Odgovori
  2. lazovcina,sve smo culi,sram te bilo.Obradovic je institucija za sve vas ,a Partizan pojam za mali kk klub koji predstavlja ovaj lazov.

    0
    0
    Odgovori
    • Sećam se Kari Pešić u areni, grobari svašta na njegov račun. Dule Vujošević uzima mikrofon i poziva navijače da ne vređaju nego da navijaju fer i sportski. Gospodin.

      0
      0
      Odgovori
      • Da nisi spomenuo Duleta…dobio bi tonu pluseva…Ma ne mrze oni Zoca, ni Bogdanovica…pa ni Veselia…oni mrze Partizan….Ovi navedeni su samo kolateralna steta bolesnog mozga. Dijagnoza je prosta…Tebi ne mogu nista, ali sve tvoje cu da pljujem i gazim…

        0
        0
        Odgovori
  3. Nije lepo nikako navijati na taj nacin,ali to se svugde radi pa nevidim zasto bi on bio izuzetak,kad moze da se zvizdi teu,bogdanu,stimcu itd koji nam donose medalje zadnjh god.iako je to mnogo teze nego kad je zeljko osvajao medalje,mislim da smo tada bili mnogo jaci,ali neumanjujem njegov rad i sve sto je uradio za srbiju i kosarku,i ponavljam nije u redu pogrdno skandirati nasimsportistima bez obzira na klupske boje.DELIJA

    0
    0
    Odgovori
  4. Čuli on , onaj „novinar“ na tegli ,Tumbas i šećerko . Kaže ovaj poslednji , da je sve organizovano sa vrha !!! Kune se i da je horom dirigovao Čović . Stvarno samo nekompletni umovi , mogu ovako nešto da iskonstruišu !!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter