0
Evropske lige

‘ĐAVOLI‘ PAMTE: Dan kada je ‘ubica iz Užica‘ pojačao Junajted (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 05.01.17 u 18:12

Mančester Junajted je podsetio navijače na veliki dan pre tačno jedanaest godina.
Petog januara 2006. godine je Nemanja Vidić iz moskovskog Spartaka prešao u Mančester Junajted za 10 i po miliona evra.

FOTO: TWITTER PRINTSCREEN

Mnogi su očekivali, ali niko tada nije mogao sa odgovornošću da tvrdi da će baš taj čovek biti jedan od najzaslužnijih za uspehe „đavola“ koji su usledili.

Sa Mančesterom je Užičanin pet puta osvajao Premijer ligu, isto u toliko navrata „FA Komjuniti šild“, triput Liga Kup i Ligu šampiona, kao i FIFA Klupsko prvenstvo sveta.

Navijači su ga veoma brzo zavoleli zbog svog predvodničkog mentaliteta i požrtvovanog fudbala, a najveću čast mu je ukazao Sir Aleks Ferguson koji mu je dao kapitensku traku.

(Izvor: YouTube/Tom Andre Lia)

– Vidić je bio strog, mračan i beskompromisan tip. Prišao mi je 2009. godine i rekao da će ga možda pozvati u vojsku. Kada sam ga zabrinuto pitao kako to misli, odgovorio mi je: ‘Kosovo. Idem, to je moja dužnost’. Imao je taj pogled u očima, napisao je Ferguson u svojoj autobiografiji, kako ga je fudbalski i životno Nemanja oduševio svojom hrabrošću.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter