0
Evrokupovi

VREMEPLOV: Zvezda je ‘rušila‘ Real pred 90.000 duša i ‘častila‘ ga Jankovićem (VIDEO)

Objavljeno: 04.01.17 u 00:00

Početkom marta navršava se tri decenije od spektakularne pobede Crvene zvezde na „Marakani“ protiv Real Madrida u prvom meču četvtfinala Kupa šampiona – 4:2 (3:0).
Za samo 39 minuta crveno-beli su imali čak tri gola prednosti, gosti su smanjili kapital u nastavku ali se u Madrid nisu vratili neporaženi.

Blistavo veče crveno-belih pred 90.000 navijača delovalo je fascinantno, Madriđani su bili na ivici provalije. Za nepunih 40 minuta igre, ekipa koju je sa klupe predvodio pokojni Velibor Vasović je nadmutrila tim njegovog kolege Lea Benhaker na teškom, zaleđenom terenu.

VREMEPLOV: Bilo je to doba kada je pravljen tim ‘Svetskih zvezda’, čak je i Zvezda igrala protiv njega (VIDEO)

Domaća mašinerija je na startu povela pogotkom kapitena Boška Đurovskog, a zatim su slavnog Buja, matirali Žarko Đurović i Bora Cvetković. Ulogu junaka imao je golman Stevan Dika Stojanović, on je odbranio penal Hugo Sančeza.

(Izvor: YouTube/CrniGuja)

Ipak, u nastavku je slavni Meksikanac dva puta pogodio, a Milan Janković je iz penala doneo dva gola kapitala pred revanš. U megdanu karijere, vezista je pokazao klasu i posle drugog meča je Real kupio Jankovića. Zvezda je zaradila dva miliona dolara, a dalje je otišao domaćin zahvaljujući golovima Gordilja i Butragenja, bilo je 2:0 u prestonici Španije.

VREMEPLOV: Gol i asistencija miljenika ‘severa’ i ‘juga’ koje su tu noć naterale Delije i Grobare da se zagrle (VIDEO)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Zvezda je u istorijskom meču nastupila u sastavu: Stojanović, Radovanović, Elzner, Krivokapić, Bracun, Janković, Đurović, Đurovski, Cvetković, Stojković, Mrkela (od 70. Pavlović).[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter