0
The Best Of

SPORT FUDBAL KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U FUDBALU SCG BIH SRBIJA I CRNA GORA BOSNA I HERCEGOVINA Mateja Kezman 12.10.2005. foto: Pedja Milosavljevic

VREMEPLOV: Gol i asistencija miljenika ‘severa’ i ‘juga’ koje su tu noć naterale Delije i Grobare da se zagrle (VIDEO)

Objavljeno: 31.12.16 u 00:05

Bila je to veoma moćna reprezentacija tadašnje zajednice Srbije i Crne Gore koja je gazila na putu ka Mondijalu u Nemačkoj, iako je pored sebe u grupi imala jednu Španiju.

Tu selekciju je sa klupe predvodio legendarni Ilija Petković i bio je to tim sa najjačom odbranom možda u istoriji kvalfikacija. Grupa na putu ka Nemačkoj bila je veoma teška Španija, Belgija, BIH, Litvanija i San Marino. Ipak, padali su pred Srbijom i Crnom Gorom svi sem Španaca nisu se lepo proveli sa našim timom, čak ni ‘crvena furija’ u dva meča nije mogla da pobedi Srbiju i Crnu Goru.

Ipak, odluka o direktnom putniku iz grupe 7 u Nemačku pala je u poslednjem kolu. Naša selekcija je imala dva boda više u odnosu na Španiju, stim da je ‘crvena furija’ igrala sa slabašnim San Marinom u poslednjem kolu, a nama su u goste došli Bosanci, treći tim grupe i ekipa koja nam je na Koševu uzela dva boda. Ipak, na Markani nisu imali šta da traže, a srušila ih je kombinacija ljubimaca Delija i Grobara, Nikola Žigić – Mateja Kežman.

SPORT FUDBAL KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U FUDBALU SCG BIH SRBIJA I CRNA GORA BOSNA I HERCEGOVINA  Mateja Kezman  12.10.2005. foto: Pedja Milosavljevic
SPORT FUDBAL KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U FUDBALU SCG BIH SRBIJA I CRNA GORA BOSNA I HERCEGOVINA Mateja Kezman 12.10.2005. foto: Pedja Milosavljevic

Igrao se 7. minut kada je Koroman vratio loptu za Duljaja, ovaj fenomenalno centrirao na Žigića, fudbaler Zvezde nije bio sebičan, loptu je spustio na peterac, a legenda ‘juga’ Kežman je savladao golmana BIH i overio plasman Srbije i Crne Gore na SP. Pogledajte gol koji je to veče 2005. godine ujedinio navijače Crvene zvezde i Partizana.

(Izvor: YouTube/BH Super Sport Kanal 1)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter