4
TimeOut

FOTO: GROBARSKI TRASH ROMANTIZAM

VANDALIZAM: Kukastim krstom uništen mural Partizana (FOTO)

Objavljeno: 23.12.16 u 23:20

Uništen je jedan od navijačkih murala koji nije vređao nikoga.
Preko murala posvećenom engleskom piscu Džordžu Orvelu danas je osvanuo kukasti krst, kao i natpis „viva la franco“.

Mural kojeg je naslikala ekipa „Grobarski treš romantizam“ se nalazi na Trgu Nikole Pašića, u prolazu od Terazija ka Domu sindikata.

Navijači Partizana su iskoristili autora „Životinjske farme“ kako bi na umetnički način prikazali njihova zalaganja uz Orvelov citat:

– Sloboda je pravo da se kaže ljudima ono što oni ne žele da čuju, pisalo je pored književnikovog portreta.

„Franko“, iz natpisa „Viva la Franco“ jeste Francisko Franko koji je predvodio španske fašiste u Građanskom ratu od 1936. do 1939. godine, dok se Orvel borio protiv takvih.

Još jedna zanimljivost za ovog književnika i novinara jeste što je jedan od rektij koji je branio Dragoljuba Dražu Mihailovića od komunističke vlasti.

0
0

4 Komentara

  1. ..dobili su vetar u ledja od ekonomskog ‘ubice’ moje zemlje i moga naroda !! Medijska manipulacija prosecnim ‘ljudima’ stvara mrznju prema nadmoci duha CRNO-BELOG !!! ALI, GROBARI I DECA PARTIZANA-PROTIV SLUGA SRAMA, PONOVOOO .!. XXAAXXAA .!.
    POBEDA CE BITI NASA, A ‘OSVETA’ STRASNA !!!

    0
    0
    Odgovori
  2. ..dobili su vetar u ledja od ekonomskog ‘ubice’ moje zemlje i moga naroda !! Medijska manipulacija prosecnim ‘ljudima’ stvara mrznju prema nadmoci duha CRNO-BELOG !!! ALI, GROBARI I DECA PARTIZANA-PROTIV SLUGA SRAMA, PONOVOOO .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter