0
Evroliga

EVROLIGA: Obradović ovakav poraz ne pamti… (VIDEO)

Objavljeno: 12.11.16 u 00:07

Baskonija pregazila Fenerbahče, CSKA bolji od Reala na krilima istorijske večeri Teodosića, Tajus lupio rampu Olimpijakosu.

Kompletirano je šesto kolo Evrolige, a definitivno najveće iznenađenje večeri bez premca je trijumf Baskonije nad Fenerbahčeom od čak 34 poena razlike – 86:52.

Prva četvrtina bila je poprilično izjednačena, i domaći tim je otišao na pauzu sa tri poena prednosti – 14:11. Ali, početak druge četvrtine je praktično i prelomio susret, pošto košarkaši Fenera, lišeni pomoći Bogdana Bogdanovića, nisu četiri i po minuta uspeli da pogode koš, pa je prednost Baskonije narasla na jedanaest poena, da bi trojkom Luza u poslednjoj sekundi poluvremena otišli na +17.

Teror Španaca nastavljen je u trećoj četvrtini, nakon koje je bilo izvesno da Fenerbahčeu ne preti samo poraz, već potpuna katastrofa.

U poslednjih deset minuta potpuni kolaps turske ekipe, i na kraju više nego ubedljiv poraz.

Larkin, Barnjani i Voigtman su ubacili po 13 poena, Jaka Blažič 11, dok u timu Željka Obradovića nije bilo dvocifrenih – Slukas je ubacio devet, Dikson i Udo po poen manje, dok je Kalinić brojao do sedam.

Željko Obradović je pohvalio igru Baskonije:

– Nije mi se ovo dešavalo često u karijeri…. Igrali smo veoma, veoma loše, a Baskonija je odigrala savršeno. Domaćini su bili agresivni u odbrani, probao sam da pripremim ekipu za to, ali sve što smo pokazali na terenu – bilo je potpuno drugačije. Baskonija je bila odlična, zaista. A kada jedan tim ovako odigra, kao što je Fenerbahče, onda je odgovornost na treneru. Biće veoma zanimljivo čuti igrače. Mada, razumem ih donekle. U strašnom smo, napornom ritmu. Već u nedelju igramo protiv Galatasaraja, veliki turski derbim pa u utorak protiv Makabija, pa onda sledi Efes u četvrtak… Težak je to raspored, rekao je jedan od najboljih stručnjaka svih vremena.

U ostalim mečevima, CSKA Miloša Teodosića je savladao Real iz Madrida 91:90, uz korak ka novom evropskom rekordu našeg košarkaša, dok je Olimpijakos imao šut za trijumf, ali je Tajus izblokirao Spanulisov šut za tri poena i doneo svom timu prvi trijumf u Evroligi ove sezone.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

EVROLIGA, 6. KOLO

Četvrtak:

Uniks – Crvena zvezda 65:62

Darušafaka – Bamberg 72:70

Panatinaikos – Makabi 83:75

Armani – Efes 105:92

Barselona – Žalgiris 92:86

Petak:

Galatasaraj – Olimpijakos 89:87

CSKA – Real 91:90

Baskonija – Fenerbahče 86:52

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter