0
Ostali sportovi

NIJE ZA „STARO GVOŽĐE“: Novi veliki uspeh srpskog badmintona

Objavljeno: 06.11.16 u 13:17

Zoran Stepanović osvojio je vicešampionsku titulu na Balkanskom prvenstvu za veterane koje je od 3. do 6. novembra 2016. održano u bugarskom gradu Albeni.

Učestvovalo je oko 150 takmičara i takmičarki iz osam zemalja. U kategoriji 45+ naš igrač je sa dve pobede i jednim porazom zauzeo drugo mesto u ukupnom skoru zbog lošije set razlike.

Zlato je sa istovetnim učinkom pripalo Bugarinu Anastasu Hadžiangelovu, a bronza Rumunu Tudoru Marinesku. U istoj kategoriji naš drugi predstavnik Predrag Marčetić doživeo je sva tri poraza. Stepanović i Marčetić su nastupili i u dublu kategorije 45+ i tu su sa pobedom i tri poraza poraza takmičenje završili na četvrtom mestu.

BADMINTON: Uspeh Srbije na Balkanijadi

– U svim konkurencijama dominirali su domaći igrači i igračice. S druge strane, naš mali tim, je ispunio očekivanja, da je bilo malo više sreće i das u nas zaobišle povrede možda bismo došli još do koje medalje. Ja sam na na osnovu set kolicnika za jedan set izgubio zlatno odličje. U svakom slučaju presrećan sam da što sam posle 25 godina igranja na raznim balkanijadama osvojim medalju. Ostaje žal što nisam uspeo da pružim bolje partije u dublu sa mojim partnerom Predragom Marčetićem koji zbog teže povrede nije mogao da odigra na svom najvišem nivou. Ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinima i svim našim badminton prijateljima na divnom druženju i na odličnim mečevima, kazao je Zoran Stepanović.

U kategoriji 40+ Dejan Šutanovac je doživeo tri poraza u grupi pa se nije plasirao u polufinale. U dublu iste uzrasne kategorije Šutanovac je nastupio u paru sa Grkom Alkiviadisom Georgiadisom, a njih dvojca su zbog dva poraza u grupi ostali na trećem mestu koje nije vodilo među četiri najbolja para. Milovan Damjanović je u kategoriji 60+ zauzeo četvrto mesto (tri poraza), a isti plasman je sa pobedom i tri poraza zauzeo i u dublu ove kategorije, u kojem je nastupio sa Turčinom Mehmetom Javasom. Inače, Damjanović se iz Bugarske vraća sa lepim priznanjem. On je od predsednika Balkanske badminton asocijacije Puzanta Kazabjana dobio specijalno priznanje za doprinos razvoju badmintona na Balkanu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter