5
Fudbal

BRUKA KAKVU SPORT NE PAMTI: Kako je FS Kosova pljunuo na fer plej (VIDEO)

Objavljeno: 06.10.16 u 10:58

Utakmica između reprezentacija Kosova i Hrvatske ne prestaje da privlači pažnju, i to na negativan način.

Konferencije za medije su jedna od obaveznih stvari pred bilo koju utakmicu bitnijeg karaktera, a to kvalifikacije za smotru najboljih svetskih reprezentacija svakako jesu. 

Ipak, čelnici FS Kosova su očigledno pomislili da imaju povlašćen status, pa su dopustili da konferencija za medije reprezentativaca samoproglašene republike prođe bez prevodioca, što je, uzevši u obzir da je konferencija bila na albanskom jeziku, novinarima iz Hrvatske predstavljalo popriličan problem u radu, pa je sam čin i više nego neprofesionalan, pogotovo ako se uzme u obzir vremenski period koji je postojao za pripremu utakmice.

No, to nije bilo sve, pošto su čelnici FS Kosova izrazili želju da istraju u neprofesionalnosti. Zato je ulogu prevodioca na konferenciji reprezentacije Hrvatske dobio čovek koji se u tom poslu ne snalazi baš najbolje, pa je Vedran Ćorluka, nakon što je rekao šta je imao da kaže, morao sve to da ponavlja rečenicu po rečenicu jer prevodilac nije uspeo da zapamti?!

U najmanju ruku neprofesionalno, a nije pogrešno reći ni da je ovo jedan od najvećih sportskih skandala u novijoj istoriji, pošto je FS Kosova na ovaj način, sem na rivala, pljunuo i na fer plej, jer je direktno onemogućio novinare da svoj posao rade kako bi trebalo, pošto je obaveza organizatora da omogući uslove za nesmetani rad, a prevodilac spada u to. Mada, uzevši u obzir protekciju koju FS Kosova ima u UEFA i FIFA, možda i ne bi trebalo da čudi ovakvo ponašanje… 

HOĆE LI OPET SRBIJA BITI KRIVA? Sprema se prekid utakmice Kosovo – Hrvatska!

0
0

5 Komentara

  1. Pa ljudi to nek ide njima na cast, a realno bi bilo da se iskljuce sa svetskog prvenstva i jedni i drugi, pa i mi ako tako nesto uradimo dok se ne uvede red vec jednom u primitivizam balkana.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ајте бре људи јесте ли нормални па коју културу ви очекујете од дивљака, којима је цивилизација мисаона именица, они и не разумеју језик и говор људи, они су хиљадама миља далеко од културе и стварног живота

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter