2
Domaći fudbal

MARKO NIKOLIĆ O GOGUI: On je samo potencijal, ne i kvalitet

Objavljeno: 04.10.16 u 17:03

Tokom koktela koji je upriličen povodom godišnjice rada „Partizan TV“, Marko Nikolić je odgovorio na nekoliko pitanja.

Novinare je najviše zanimalo kakav je njegov komentar na hapšenje Sedrika Gogue:

– To je više pitanje za sportskog direktora, a on sada nije prisutan. Njegov status će biti definisan za nastavak sezone.

Nikolić je rekao da mu je nešto ipak bitnije od Goguinog čina:

– Meni je u ovom trenutku najbitnija atmosfera u timu. Ona je u ovom momentu na izuzetno visokom nivou, pogotovo u odnosu na ono što smo zatekli pre dva meseca. Disciplina u ekipi nije vojnička, ali je primetna. Potrebna je spremnost da se podnese određena žrtva, kako bi se došlo do određenih ciljeva.

Ovakav razvoj situacije Nikolića nije iznenadio…

On je igrač koji ima neosporan fudbalski potencijal, ali samo potencijal, vrlo precizno se izražavam, ne i veliki kvalitet jer je reč o mladom igraču. Bilo mu je teško da se prilagodi novom stručnom štabu,  čemu su se mnogi drugi prilagodili.

Trener crno-belih je potom prokomentarisao igru svoje ekipe u prethodnom periodu:

– Ima mnogo prostora za napredak. I tu se ponavljam. Bitan je pomak od kada smo počeli, u borbenosti, htenju, odnosu prema dresu, zajedništvu. Takođe i upornost da se dođe do pobede je dovela do ove serije rezultata. Mislim da Partizan može i mora da igra bolje. Ali to je već pitanje vremena i selekcije igrača, što nismo imali u prethodnom periodu. Pred nama je mnogo veći prostor nego onaj koji je iza nas, a njega moramo da popunimo sa mnogo treninga, rada, truda i posvećenosti poslu, a ne bavljenjem perifernim stvarima, istakao je Nikolić.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Strateg tima iz Humske je izneo i svoje viđenje statusa reprezentacija Srbije:

– Nezahvalno je upoređivati, jer se mlada selekcija nalazi na kraju, a A tim na početku svog ciklusa. Mlada ima izražen kvalitet u odnosu na vršnjake, jer naši igrači imaju ogromno takmičarsko iskustvo za svoje godine. Mislim da su im prethodne dve utakmice dale vetar u leđa, a da će naredne dve da reše u svoju korist i dođu do baraža. Prvi tim je poceo remijem, ali nevezano za prvi rezultat, a nerešeno na domaćem terenu je uvek neprijatan, treba imati malo i sreće. Mislim da će ove dve utakmice na beki bačin opredeliti nastavak kvalifilacija, bez obzira što je rana faza. Treba im dati podršku i verovati u njih, zaključio je Nikolić.[/stextbox]

Pripremio: Strahinja Nikolić

FENOMENALNO: Pogledajte najavu za ‘bratsku utakmicu’ Partizana i PAOK-a (VIDEO)

0
0

2 Komentara

  1. Potencijal kao i ti Nikolicu, od nove godine trazis novi posao jel tvoj klub ima ambicije da bude drugi ali bices treci i putuj.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma jok,on je bomba i dominator,za koga niko ranije nije ni cuo.On bre nema ni P od potencijala,samo mu je visina vrlina za mesto na kome igra a o kvalitetu je izlisno diskutovati,dno dna.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter