0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

DOČEK: Više stotina građana ovacijama dočekalo paraolimpijce (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 26.09.16 u 19:55

Više stotina građana okupilo se danas ispred Starog dvora, zgrade Skupštine Beograda, kako bi pozdravili srpske paraolimpijce posle osvajanja rekordnih devet medalja na Igrama u Rio de Žaneiru.

Navijači napravili divnu atmosferu, puštanjem na stotine balona u vis prilikom intoniranja himne „Bože pravde“ i skandiranjem i ovacijama paraolimpijcima.

Prethodno je, uoči izlaska sportista, uvertiru napravila muzička grupa THCF, koja je paraolimpijcima specijalno posvetila pesmu „Šampioni svakog dana“.

Olimpijski, svetski i evropski šampion Željko Dimitrijević izrazio je zahvalnostima svima koji su omogućili doček ispred Skupštine.

– Hvala svima što su došli u ovolikom broju. Hvala svima koji su omogućili da svi ostvarimo san, a to je da paraolimpijci budu dočekani ispred Skupštine – rekao je Dimitrijević.

Najbolja stonoteniserka sveta Borislava Perić Ranković istakla je da je na dočeku imala veću tremu nego na svojim mečevima.

– Sve ovo ne bi bilo moguće bez navijača i njihove podrške, ali i bez nas. Nadam se da smo ispunili očekivanja. Moram da kažem da sada imam veću tremu nego na mečevima – poručila je Perić Ranković.Svečanosti su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, generalni sekretar Slavko Gak i mnogi drugi.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama u Riju osvojila ukupno devet medalja, među kojima Laslo Šuranji u streljaštvu zlatnu i bronzanu, stonoteniserke Borislava Perić Ranković (zlato) i Nada Matić (bronza) u singlu, zatim zajedno srebro u dublu, stonoteniser Mitar Palikuća bronzu, Nemanja Dimitrijević bronzu u bacanju koplja, a Željko Dimitrijević i Miloš Mitić zlato i srebro u bacanju čunja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter