0
Vremeplov

VREMEPLOV: Kako je legendarni napadač polomio gol (VIDEO)

Objavljeno: 20.09.16 u 00:01

Fudbalski stadioni neretko kriju neverovatne priče. zbog kojih ostanu upamćeni dugo po svom rušenju. Jedna takva dogodila se 3. aprila 1971. godine na tadašnjem stadionu Borusije iz Menhengladbaha, Bokelbergu.

Stadion kapaciteta 34,500 mesta otvoren je 1919. godine, i dom Borusije bio je do 2004, kada je ovaj tim prešao na moderniji Borusija park, da bi 2006. bio srušen, a na njegovom mestu podignuta stambena zgrada.

Ali, tog 3. aprila, Bokelberk je bio glavna tema u medijima širom sveta. Sastali su se domaća Borusija, lider šampionata, i Verder iz Bremena. Ginter Necer, fudbaler Borusije, centrirao je u 88. minutu pri rezultatu 1:1, a na centaršut su krenuli golman Ginter Bernard, i Herbert Laumen, napadač Borusije.

Bernard je prvi stigao do lopte i izboksovao je u korner, dok je Laumen, koji je bio u naletu, uleteo u mrežu toliko silovito da je – pukla stativa!

Na stadionu je zavladao muk,  koji je posle nekoliko trenutaka, kada je prošla početna zbunjenost, prerastao u gromoglasan smeh. 

Ipak, smeh je bio kratkog daha… 

Zbog nedostatka drugog gola, FS Nemačke je kaznio Borusiju sa 1.500 zapadnonemačkih maraka, dok je meč registrovan 2:0 za Verder.

Nakon ove odluke, Borusija je pala na drugo mesto iza Bajerna, ali je do kraja šampionata uspela da se vrati na prvo mesto i osvoji titulu sa 50 bodova, dva više od Bajerna.

Iz cele priče je doduše izašlo nešto pozitivno, proterani su drveni golovi, na njihovo mesto stigli su aluminijumski, a ono što je ostalo od ove stative nalazi se u muzeju kluba.

Ah, da, nije zgoreg ni spomenuti da je Laumen fudbaler koji je postigao u tom momentu najbrži het trik u istoriji nemačkog šampionata – za samo devet minuta dao je tri gola Hanoveru u pobedi od 5:1 30. septembra 1967.

(Youtube/Budnesliga)

VREMEPLOV: Najbolji nokaut u istoriji fudbala? Kad je saigrač udario na sunarodnika… (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter