Odmah posle utakmice golobradi Zizu dobio je davno obećani poklon od predsednika kluba.

Legendarni ‘Zizu’ imao je 18 godina kada je postigao svoj prvi gol u profesionalnoj karijeri. I istog momenta bilo je jasno o kakvom igraču se radi.


Sa svega 14 godina stigao je u Kan na šestonedeljnu probu, a ostao je više od četiri godine. Svoj debi u prvom timu kluba sa Azurne obale Zidan je imao sa 16 godina, 18. maja 1989. godine, protiv Nanta, a zanimljivo da je svoj prvi gol dao upravo protiv te ekipe.

VREMEPLOV: Prva nagrada ‘Ferenc Puškaš’, sećate li se ove golčine? (VIDEO)

Bilo je to 8. februara 1991. godine. Fantastičan gol koji je najavio njegovu fantastičnu karijeru.

Akciju je počeo Luis Fernandez, a spona između njega i Zidana bio je u to vreme pomalo podcenjeni Frank Duriks.

Zidanu je lopta stigla malo iza leđa, on ju je maestralnim prijemom petom namestio taman tako da ima vremena da podigne glavu i vidi da je golman istrčao, te da ga lobuje u stilu najvećih majstora fudbala. Što je Zinedin Zidan kasnije i postao. 

(Izvor: youtube / Alex Bourouf)

I iz drugog ugla:

(Izvor: youtube / Alex Bourouf)

Ono što je ovom golu dalu posebnu draž, posebno Zinedinu Zidanu, bio je poklon koji je dobio od gazde kluba Alana Pedretija posle utakmice. Naime, Pedreti je obećao da će mu kupiti auto kada bude postigao prvi gol za Kan.

Kada se to i desilo, prvi čovek kluba mu je nagradu uručio na proslavi pred svim saigračima, što je legendarnom Zizuu posebno prijalo.

VREMEPLOV: Okočin ples sa loptom od kog se Oliveru Kanu i danas vrti u glavi (VIDEO)