0
Američki fudbal

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE: Ludnica na otvaranju nove NFL sezone! (FOTO)

Objavljeno: 09.09.16 u 09:06

Repriza jubilarnog Super Boula 50 je bila mnogo dinamičnija i lepša za gledanje, nego samo finale prošle sezone.

Posle 46 godina iste ekipe zatvaraju prethodnu, tj. otvaraju novu sezonu. U reprizi Super Boula 50, na „Majl Haj“ stadionu, viđeno je mnogo preokreta i drame do poslednjeg sekunda. Karolina je opet ušla kao favorit u meč i – opet izgubila!

Povratnik u redove Karoline, Bendžamin, je prvi poentirao na dodavanje Njutona. Endi Janovič, ful-bek Denvera, doneo je jedini poen svojoj ekipi (uz uspešno pretvaranje za ekstra poen kikera Mekmanusa) u prvom poluvremenu sjajnim trčanjem.

Kem Njuton je na još jednom meču pokazao klasu, i po ko zna koji put, na jednoj utakmici zabeležio tačdaun i bacanjem i trčanjem i tako je opet doveo goste iz Šarlota u prednost. A onda, za nešto manje od 105 sekundi, MVP prošle sezone je doveo svog šutera, Gena, u situaciju da postigne tri poena, što je ovaj i uradio, postavivši konačan rezultat prvog dela – 7:17.

Na početku drugog dela, tačnije u trećoj četvrtini viđen je duel odbrana, te su se poeni postizali tek u poslednjoj deonici. Odmah na početku četvrte četvrtine Anderson postiže tačdaun trčanjem i smanjuje rezultatski deficit. Nedugo posle poentiranja, „Superkem“ baca presečenu loptu, tako da su domaćini imali povoljnu poziciju, što je iskoristio, opet trkač Anderson, ali ovog puta hvatanjem, na dodavanje novog kvoterbeka Denvera, Simijana.

Geno je kasnije šutem za tri poena smanjio prednost. Isti čovek je imao priliku da četiri sekunde do kraja donese još jedan preokret i tako dovede do pobede ekipu Karoline, ali je promašio sa 50 jardi. Ovo izgleda kao slučajnost, ali ovo je delo odličnog glavnog trenera Bronkosa, Kubijaka. Naime, Geno je iz prvog pokušaja pogodio šut sa iste distance, ali Kubijak je sekund pre tog snepa zatražio tajm-aut i time svakako omeo šutera gostiju. Više nije bilo vremena za bilo šta, pa je Denver opet slavio rezultatom 21:20!

OTAC BI BIO PONOSAN NA NJEGA: Dirljiva priča o Nejt Ebneru, Olimpijskim igrama i promeni sporta u čast pokojnog oca! (FOTO) (VIDEO)

Kem Njuton (18/33, 194y, 2 TD, 1 INT)je igrao dobro do jednog snažnog udarca, koji mu je izgleda ostavio trag dovoljan da ga omete skoro u svemu.

Sa druge strane, posle odlaska prva dva kvoterbeka, Osvajlera i legendarnog Pejtona Meninga, Simijan (18/26, 178y, 1TD, 2 INT) je proradio tek u drugom periodu i tako nagovestio da može da bude dostojan naslednik legende čitavog američkog fudbala, velikog Pejtona Meninga, koji je bio stručni konsultant na američkoj televiziji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter